Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’a makamında iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

MÜSİAD Sakarya Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Filizfidanoğlu başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin iştirak ettiği ziyarette SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Yönetim Kurulu Üyeleri; Semih Çokay, Erhan Fidan da  hazır bulundu.

Azerbaycan’ın yanındayız

Ziyarette öncelikle son günlerde Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırıları ve yaşanan gerginliğe değinildi. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve MÜSAİD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu Ermenistan'ın uluslararası hukuka göre Azerbaycan toprağı olan bölgede gerçekleştirdiği hukuksuz saldırıların kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, Ermenistan’ın bu son saldırıları karşısında uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanan kardeş ülke Azerbaycan’ın, haklı bir mücadele içerisinde olduğunun altını çizdi. “Arzumuz bölgede devam eden çatışmaların bir an evvel barışçıl bir çözüme kavuşması ve kalıcı barışın sağlanmasıdır. Türk halkı olarak 'iki devlet bir millet' şiarıyla, kardeş ülke Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, bu harekatta hakka yürüyen tüm asker ve sivil şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.” dendi.

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ ayrıca, Sakarya iş dünyasını temsil eden kuruluşların bu şehir için sorumluluklarının bilincinde olduğuna dikkat çekerek şunları dile getirdi; “SATSO olarak MÜSİAD gibi Sakarya için önem arz eden ekonomi tabanlı kuruluşlar ile bu şehre ortak hizmet etmeye her zaman özen gösteriyoruz. Biz, iş dünyasını temsil eden kuruluşlar olarak Sakarya’yı ileriye götürme sorumluluğumuzun her zaman bilincindeyiz. Şehrimizin hak ettiği yerlerde olmasını sağlamak için tüm işbirliklerinde yerimizi almaya özen gösteriyoruz.

Şehrin algısını doğru anlatmalıyız

 Özellikle son zamanlarda yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle ilimizin olumsuz algısının tüm kurumlarımızla ortak akıl çerçevesinde çalışılarak yükseltileceğine inanıyorum. Bizim yaşadığımız Sakarya, değerleri olan ve bu değerleriyle büyüyen, mevcut potansiyelinin farkında, güçlü bir ekonomik alt yapıya sahip, çalışkan ve hoşgörülü insanların coğrafyasıdır. Bunu doğru anlatmamız gerekiyor. Başarıları, kazanımları ve insanlığa örnek özellikleri ile ön plana çıkan bir kent olmalıyız. Üreten bir şehir olarak, son zamanlarda oluşturulan olumsuz imajı haketmediğimizi düşünüyor, bu olumsuzlukları hep birlikte gayret ederek aşacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette konuşan MÜSİAD Sakarya Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, “Sakarya’nın hem ekonomi hem turizm ve tarım anlamında önemli bir bölge olduğuna dikkat çekerek bu algının ulusal ölçekte de yaygınlaşması adına yapılacak çalışmalara destek vermekten memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

İşbirliğine hazırız

Filizfidanoğlu ayırca, “SATSO şehrimizin gelişimine katkı sağlayan kurumlarımızdan biridir. Kurumsal anlamda işbirliğine her zaman hazırız. Bu şehrin gelecek planlamasında MÜSİAD Sakarya gibi, iş dünyası temsilcilerinin çok daha fazla söz sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Sakarya iş dünyası temsilcileri olarak şehrimizin potansiyeline ulaşması için gerçekleştirilecek göreve hazırız.” dedi.
Haber Tarihi : 6/10/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::