Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay ve Meclis Üyesi Adnan Borazancıoğlu ile birlikte İlhan ve Enes Cirit kardeşler tarafından Erenler İlçesinde kurulan ve otomotiv firmasına yedek parça tedariki gerçekleştiren “Rüzgaras Metal Sanayi” firmasının üretmiş olduğu ve tasarımı da kendilerine ait olan emniyet kemeri simülatörünü yerinde incelediler.

“Emniyet Kemeri Bilincine Sahip Olunmasını Amaçlıyoruz”

Emniyet kemerinin öneminin vatandaşlara anlatılması ve çeşitli araştırmalarda kullanılmak üzere tasarlanan simülatör ürettiklerini belirten firma sahibi İlhan Cirit, şunları dile getirdi; “Sosyal sorumluluk projesi olarak yürüttüğümüz bu çalışmamızda insanların emniyet kemerinin hayati öneme sahip olduğunu kavramasını ve bu bilince sahip olmasını amaçladık. Ayrıca çarpma simülatörü üretimimiz de devam ediyor.  Onu da hizmete sunacağız. Ayrıca 3. prototip simülatörünü de üretip şehrimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Şehrimizde emniyet kemeri bilincinin oluşması adına çok faydalı olacağını düşünüyoruz. SATSO Başkanımız Akgün Altuğ’a da bu projeyi tanıtmak bizleri çok mutlu etti. İlgi ve alakası için kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Sakarya İş Dünyası Ürettikleriyle Fark Yaratacak”

Simülatör hakkında değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, Sakaryalı firmaların üretimde fark yarattığı projeler gerçekleştirmesinin bir gurur kaynağı olduğunu dile getirerek; “Yaklaşık 3 yıl önce kurulmuş genç ve dinamik bir firmamızın bu kadar ilerleyerek sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmesi Sakarya için bir gururdur. Artık gün geçtikçe trafikteki araç sayıları daha da artıyor ve bu da kaza riskinin yükselmesine sebep oluyor. Trafikte emniyet kemeri bilincinin oluşmasına yardımcı olacak bu güzel projeyi şehrimizde ve tamamıyla yerli imkanlarla hayata geçirdikleri için İlhan ve Enes Cirit kardeşlere Sakarya adına teşekkür ediyorum. Umuyorum ki şehrimiz iş dünyası ürettikleriyle fark yaratmaya devam edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 6/10/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::