Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, kongrelerini gerçekleştirerek partilerinin yeni il başkanları seçilen Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, İyi Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ve Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’e hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirildi.

İki kurumun ortak ziyaretlerinde SATSO heyetinden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Üyeleri; Doğan Çatalbaş, Erhan Fidan, Semih Çokay, ve Yılmaz Dünya ile Genel Sekreter Teyfik Öztürk iştirak ederken Sakarya Ticaret Borsası heyetinden ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin Sarı ile Meclis Başkanı Avni Uçar iştirak etti.

“Üreten bir Sakarya”

İl Başkanlarına yeni görevlerinde başarılar dileyen Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak tüm siyasi partilere eşit yakınlıkta iş birliklerine önem verdiklerini dile getirerek; “İlimiz ekonomisinin çatı kuruluşları SATSO ve STB olarak il başkanlarımızın yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyoruz.

Sakarya üreten ve ürettikleriyle öne çıkarak gelişmeyi sürdüren bir şehirdir. Bizler de şehrimizin en büyük STK’sı olarak sadece ekonomik olarak değil, şehrin tüm konularında görüşlerimizi dile getiriyor,  önerilerde bulunuyor, gelişime yön veriyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrin ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim gibi birçok konusunda nabzını ölçüyor ve potansiyelinin daha da üstüne çıkması için ilimiz erkleriyle birlikte işbirliğine önem veriyoruz.”

Ziyaretlerde 3 İl Başkanı’na da Sakarya Stratejik Planı hakkında bilgiler veren Başkan Altuğ; “ Odamız öncülüğünde paydaş kurumlarımızın katkılarıyla oluşturulan Sakarya Stratejik Planı’nın ilimizin geleceğine ciddi faydalar sağlayacağını düşünüyoruz. İlimiz erkleri ile işbirliği içerisinde bu planı uygulayarak şehrimizin 2030 yılına kadar planlı olarak büyümesini ve hedeflerine ulaşmasını amaçlıyoruz. Bu hedeflerde siyasi partilerimizin değerli İl Başkanları da bizlerin paydaşıdır. Hep birlikte güzel bir Sakarya inşa etmeye gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ortak Paydamız Sakarya”

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı; şehirdeki tüm kurum ve kuruluşların ortak paydasının Sakarya olmasına dikkat çekerek şunları dile getirdi; “SATSO ile STB olarak işbirliği içerisinde güzel bir ahenk yakaladık ve ortak paydamız Sakarya için çalışmaya devam ediyoruz. Sakarya’nın daha iyi yerlere gelmesi için her konuda üretmekten başka çaremiz yok. Sakarya konumu itibariyle dünyanın en verimli tarım havzalarından biridir. Tarımda ve sanayide sahip olduğumuz avantajları kullanarak çok daha iyi bir Sakarya oluşturmak bizlerin elindedir. İlimizdeki tüm kurum ve kuruluşların ortak paydası Sakarya olmalıdır. Bu duygu ve düşünceler ile il başkanlarımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getiren İl Başkanları, SATSO ve STB’nin Sakarya’nın büyümesinde kilit rol oynayan kurumlar olduğuna dikkat çekerek konuşmalarında şu ifadelere yer verdiler:

“Özel Sektörün Önemi”

MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar; “Her iki kurumumuza da ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Şehrimizin gelişimi için üretimin önemi saymakla bitmez. Kurumlarımız ve özel sektörün sinerjisi ile üreten ve yükselen bir Sakarya oluşturmak için hepimiz gayret gösteriyoruz. Sakarya Stratejik Planı da bu konuda şehrimize birçok fayda sağlayacaktır. SATSO ve STB’ye şehrimiz adına verdikleri hizmet için teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Sakarya Stratejik Planı Bir Kılavuz”

İyi Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ise; “ Genç bir siyasi parti olarak ilimizdeki SATSO ve STB gibi STK’lar ile iyi ilişkiler kurmak bizleri çok daha motive ediyor. Sakarya’nın geleceği ile ilgili hepimizin benzer dertleri var ve çözmek için işbirliği içerisinde hareket etmeye özen gösteriyoruz. Sakarya Stratejik Planı da şehrimize bu konuda bir kılavuz olacak ve birçok fayda sağlayacaktır.”dedi.

“Stratejik Plana Tüm Kurumlar Sahip Çıkmalıdır”

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş de; “ Bu nezaket ziyareti için SATSO ve STB’ye çok teşekkür ediyoruz. Şehrimizin geleceği için siyasi partilerin, kurum-kuruluş ve STK’ların ortak karar vereceği bir yönetim anlayışını destekliyoruz. SATSO ve STB’nin şehrimiz için verdikleri hizmet çok değerlidir. SATSO öncülüğünde oluşturulan Sakarya Stratejik Planı’na tüm kurumlarımız sahip çıkarak hedeflerini belirler ise şehrimiz için çok faydalı bir çalışma olacaktır. İki kuruluşumuza da değerli çalışmaları için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Haber Tarihi : 9/10/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::