Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Arifiye ilçesinde bulunan ve şehrin ilk organize sanayi bölgesi projesi olan 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne inceleme ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyarette 1. OSB Müdürlük Binasında gerçekleştirilen sunum ile OSB’nin tarihi, altyapısı, dış ticaret potansiyeli gibi konular hakkında bilgiler edinilmesinin ardından OSB içerisinde faaliyet yürüten firmalarda incelemelerde bulunuldu.

Programda aynı zamanda 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe ile Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulunarak eşlik ettiler.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, program esnasında yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi: “Her zaman dile getirdiğimiz gibi dünyada artık ülkeler değil şehirler rekabet eder hale geldi. Sakarya’nın sahip olduğu tüm potansiyele tek tek şahit olduğumuzda bu şehrin çok daha iyi yerlere ulaşmasının önünde hiçbir engel yok. Özellikle üretim anlamında içerisinde barındığı yerel ve ulusal firmalar bu şehrin bir üretim şehri olmasında en büyük emeğe sahiplerdir. Şehrimizdeki Organize Sanayi Bölgeleri düzenli sanayileşmenin sağlayacağı verimi, üretim hacminin üzerindeki etkisini bizlere gösteriyor. Ziyaret ettiğimiz firmalarımız alanında dünya ile rekabet ederek üretimde Sakarya isminin kalitesini yükseltmeye devam ediyorlar. Üretim tesisleri, endüstrinin tüm teknolojik imkanlarını barındırıyor. Bizler de Sakarya’nın üretimdeki marka değerinin yükselmesi adına yatırımları her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, düzenli ve planlı sanayileşme projelerinin önemine değinerek; “İlimizde 7 adeti aktif olarak çalışan projesi tamamlanmış 9 adet OSB’miz var. Bunun yanında proje çalışmaları devam eden ve sanayi anlamında ses getirecek, şehrimize yatırımları ciddi oranda artıracak yeni OSB çalışmalarımız da devam ediyor. 1. Organize Sanayi Bölgemiz şehrimizin düzenli sanayileşme anlamında attığı ilk adımdır ve son 2 yıldır da genişleme projesi ile daha da fazla potansiyele ulaşmıştır. Bugün baktığımızda birbirinden değerli yerli ve yabancı yatırımcının üretim yaptığı, ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine, istihdamına ciddi katkı sağladıkları bir bölge konumundadır. Bugün ziyaret ettiğimiz firmalarımız ile beraber OSB içerisindeki tüm firmalarımız kendilerini sürekli geliştiriyor, teknolojiye ayak uyduruyor ve her geçen gün istihdama daha da fazla katkı sağlıyorlar. 1. OSB’miz şehrimizin planlı sanayileşme trendine örnek olan, kendisini sürekli geliştiren ve yatırım çeken bir bölgemizdir.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 10/2/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::