Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, hafta sonu yağması muhtemel olan kar yağışı ile ilgili çeşitli uyarılarda bulundu.

Pazar günü başlayacağı tahmin edilen yoğun kar yağışının sosyal hayatın yanında çalışma ve üretim hayatını da etkilememesi adına önlemlerin erkenden alınmasının önemine dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, “Marmara Bölgemizde beklenen kar yağışının haftasonu başlaması muhtemel gözüküyor. Meteoroloji uzmanlarımız tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında yağışın oldukça etkili olacağı da belirtiliyor.” dedi.

Sosyal yaşam ve üretim aksamamalı

“Kar yağışıyla birlikte sosyal hayatın yanında üretim ve ticari hayatın da etkilenmemesi gerektiğine vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, “Yakın bir zamanda ciddi bir kuraklık riski yaşadık ve kar yağışı bizleri oldukça memnun etmektedir. Ancak madalyonun diğer yüzünü de görerek tecrübelerden ders çıkarmalı ve kar yağışı başlamadan şehrimizde beşeri hayatın aksamaması adına önlemlerin alınması gerekmektedir. Yakın zamanda yaşanan kar yağışında sanayi bölgelerimiz de dahil olmak üzere şehrimizin çeşitli yerleşim yerlerinde elektrikler uzun süre kesilmişti.

Kurum ve Kuruluşlarımıza Büyük İş Düşüyor

SEDAŞ, AGDAŞ, SASKİ, Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz, Kara Yolları  Şube Şefliklerimiz gibi şehrimizdeki kurum ve kuruluşların erken önlem almalarını rica ediyoruz. İş ve sosyal hayatın kesintisiz devam edebilmesi adına bu bir gerekliliktir.

Önümüzdeki haftayı kar yağışı ile karşılayacak şehrimizde şahsi araç veya servislerle işlerine gidip gelen halkın ve lojistik tedarikinin etkilenmemesi adına yollar açık, ısınma ve üretimde kullanılan doğalgaz tedarikinin sağlanmış, elektriklerin kesilmemiş ve su hatlarının da zarar görmemiş olması büyük önem arz ediyor

Zincirleme etkiye neden olmamalı

Kar yağışının neden olacağı bazı olumsuzluklar zincirleme etkiye sebep olabilir. Yukarıda belirttiğimiz sorunlardan bir tanesinin bile meydana gelmesi sosyal yaşam ile birlikte çalışma hayatını, tedarik zincirini, üretimi de olumsuz etkileyecektir.

Önlemlerin kurum ve kuruluşlarımız tarafından titizlikle alınacağını ümit ediyoruz. Kar yağışını aksaklıklarla değil güzel olarak hatırlamayı umuyoruz.

Haber Tarihi : 12/2/2021
PAYLAŞ
Son Haberler ::