Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle açıklamalarda bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ yaptığı açıklamada; Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, kutsal vatan topraklarını, canı pahasına korumasını bilmiştir.

Vatanı müdafaa etmek için, her bölgeden binlerce insan, bir hilal uğruna canlarını feda etmiş ve Çanakkale’de gerçek bir destan yazmışlardır. Çanakkale'de var olan bu ruh 106 yıl sonra da benliğinden hiçbir şey kaybetmeden varlığını sürdürmektedir.

Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden ve bu güzel yurdumuzu bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz sayesinde Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün de en güçlü ilham kaynaklarından biri olmaya devam edecektir. 

Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında bulunan 18 Mart Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. 

Bu vesileyle Zaferin 106.ıncı yıl dönümünü kutlarken bu uğurda canlarını vermiş Aziz Şehitlerimiz ve başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 17/3/2021
PAYLAŞ
Son Haberler ::