Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrasında açıkladığı yeni normalleşme kararlarına istinaden açıklamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, normalleşme sürecinin yiyecek içecek sektörünün de açılması ile tamamlanacağını belirterek ticaret erbabının bu süreçte yaşadığı sıkıntıları ancak faaliyete geçtikleri süreçte telafi edilebileceğine dikkat çekti.

Başkan Altuğ şunları dile getirdi: “Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ticaret erbabına yönelik açıkladığı destek paketi, yaşanan süreçte aylardır kapalı olan işletmeler ve hatta bir yılı aşkın süredir devam eden ekonomik sıkıntıları düşündüğümüzde önemli bir adımdır.

Ancak 17 gün kapanmanın ardından faaliyete başlayacağı beklentisi ile hazırlıklarını yapan yeme içme sektörümüzün, açılma sürecinin ileriki tarihe ötelenmesinin üyelerimiz nezdinde hayal kırıklığı yarattığını da belirtmeden geçemeyiz.  Zaten bu süreçte oldukça zorlanan üyelerimizin çilesini daha da uzattı.

Paket kısmi olarak bir nefes aldıracak şekilde olumlu ve iyi niyetle planlanmış olsa da beklentilerin tam anlamıyla karşılanması açısında reelde yeterli değildir.

Üyelerimizin bu doğrultuda; direk nakdi desteğin devamlılığı, faizsiz kredi ertelenmesi, bu süreçteki vergi ve SGK Prim borçlarının alınmaması, kira desteği gibi temelde etkileyici finansman desteğine ihtiyacı vardır.

Hizmet sektörü bu ülkenin önemli bir gelir kaynağıdır. Hem firma sayısı hem de sağladığı istihdam bakımından değerlendirildiğinde ülkemiz ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyecek niteliktedir. Ben hükümetimizin bu konuda gereken desteği vereceğine ve bu taleplere kayıtsız kalmayacağına inanıyorum.

Ayrıca bu yaşanan süreçte özellikle gıda ve inşaat, mobilya ve bir çok sektörde hammadde ve an fahiş fiyat artışları da hem halkı hem de her şeye rağmen üretmeye ve çalışmaya gayret eden iş dünyasını büyük bir sıkıntıya sokmaktadır. Bu konuda hükümetin uyguladığı cezaların caydırıcı nitelikte olması gerektiği kanaatindeyim. Böyle zor bir süreci fırsata çevirenlerin gerektiği şekilde muamele görmesini de beklemekteyiz. Üyelerimizin bu konuda mağduriyetleri hat safhadadır.

Biz, tüm bu taleplerimizi ilgili mercilere ilettik ve iletmeye de devam edeceğiz. Hükümetimizin bu konuda gereken desteği vereceğine inanıyorum.

 

Haber Tarihi : 18/5/2021
PAYLAŞ
Son Haberler ::