Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yeni eğitim-öğretim yılı için tercih yapacak olan öğrencilere tercih dönemi için tavsiyelerde bulundu.

TERCİH DÖNEMİ

Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, 30 Haziran’da sonuçların açıklandığı ve 16 Temmuz günü akşamına kadar devam edecek tercih sürecinde öğrencilerin ve velilerin gelecekteki parlak iş alanlarına yönelerek nitelikli personel eksikliği sorunu olan ve ustalık ile el becerisi yüksek bölümleri tercih listesinde ön sıralara yazabileceklerini hatırlatarak şunları dile getirdi:

“Haziran ayı başında binlerce öğrencinin ter döktüğü LGS sınavının ardından hem öğrenciler, hem de aileler için çok önemli olan tercih dönemi 5 Temmuz’da başladı. Öncelikle tüm öğrencilerimizin verdikleri emeklerin karşılığını aldıkları, hedeflerini tutturdukları sonuçlar almasını temenni ediyor, severek yapacakları bir meslek yolunda iyi bir eğitim almalarını diliyorum.

Ailelerin hayata hazırladıkları gençlerimizin bir birey olmalarını sağlayan sırasıyla anaokulu-ilkokul ve ortaokul süreçlerinin ardından gelecek çizgilerini kısmen de olsa çizecekleri lise eğitimi oldukça önem arz etmektedir.

NİTELİKLİ İSTİHDAM İHTİYACI

Şehrimizde son yıllarda sanayinin sürekli gelişmesi, yeni Organize Sanayi Bölgeleri ile büyük üretici firmaların yatırımları nedeniyle, üretimde istihdam edilecek nitelikli ara eleman ihtiyacı giderek artmaktadır.

Meslek Lisesi mezunu, nitelik ve donanım sahibi lise mezunu gençler, son zamanlarda üniversite mezunlarından bile daha çok aranır hale geldi.

İŞTE O BÖLÜMLER

SATSO olarak bu konuda çok ciddi ve somut çalışmalarımız var. Üyelerimizin ihtiyacı olan nitelikli personel konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde himayemizde olan Proje Liseleri ve mesleki bölümler ile nitelikli gençler yetiştirilmesi için çabalıyoruz. Okullarımız ve bölümler bünyesinde öğrencilere üyelerimizin işletmelerinde staj ve iş garantili imkanlar sağlanıyor.

Lise tercihi yapacak olan lise adayı öğrencilerimize;

  • Şehrin doluluk ve tercih oranı en yüksek, ayrıca ilk proje okulu olan Arifiye Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • İkinci proje okulumuz olan Adapazarı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bünyesinde bilişim ve yazılım bölümü eğitimleri verilmektedir)
  • Arifiye Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturduğumuz Plastik Teknolojisi Bölümü,
  • Adapazarı Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde oluşturduğumuz İş Makineleri Teknolojisi Dalı,

Okullarımızı ve bölümleri tercih yapmalarını tavsiye ediyorum. Tercih eden öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da iş bulma problemi yaşamadan üyemiz firmalarda nitelik kazanmış bir şekilde işbaşı yapabilme imkanı kazanacaklar.

Üyelerimiz ve Sakarya iş dünyasının ihtiyacına göre eğitime yönelik mesaimizi artırmaya daima hazırız. Bu çalışmalarımız ile Sanayicinin nitelikli eleman bulmakta sorun yaşamadığı ve gençlerinin de işsizlik problemi yaşamadığı bir il haline gelmeyi hedefliyoruz.  SATSO olarak şehrimiz firmalarının ihtiyaçlarına ve gençlerimizin istihdamına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Haber Tarihi : 8/7/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::