Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle “7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu Uygulamaları Semineri” gerçekleştirildi.

Webinar platformu üzerinden online olarak gerçekleştirilen seminere SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, Sakarya SMMO Başkanı Ertuğrul Kocacık ile Sakarya SGK Müdürü Erhan Çavuş SATSO Hizmet binasından iştirak ettiler. Buna ek olarak İstanbul SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bursalı, Çeşitli İllerin Oda Başkanları ve çok sayıda ilgili de online olarak katılım sağladılar.

“Yapılandırma Kanunu Reel Sektörün Devamlılığı Açısından Önemli”

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş; “Gündemimizi son 1,5 yılı aşkın süredir pandemi ve etkileri oluşturmaktadır. Hepimiz artık şunu kabullendik; artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ancak yeni normale kanalize olmak, yeni dünya düzeninin gerektirdiği vizyonu oluşturmak ve uygulamak önceliğimiz olmalıdır.

Şimdi herkes zayıf yanlarını güçlendirmek, güçlü yanlarını sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalı. Bu mücadeleli süreçten çıkarken, ekonomik fırsatları yakalamış, güçlü, yeni teknolojilere hakim, üretken, girişimci, inovatif iş dünyasının katkılarına ihtiyaç var. Reel sektörümüzün, bu zor sürecin ardından faaliyetlerine devam edebilmesi, istihdam sağlayabilmesi için finansmana erişiminin daha kolaylaşması büyük önem arz ediyor. Çünkü böyle sıkıntılı bir dönemin ardından iş dünyasının ayakta kalamayacak durumda olması demek, ülke olarak çok daha sıkıntılı günler göreceğiz demektir.

Finansmana erişim ve nakit yönetimi bu süreçte her zamankinden daha özen göstermemiz gereken konuların başında. Söz konusu yapılandırma uygulamaları ve destekleri de iş dünyamızın ayakta kalmasını sağlamak amacıyla hazırlanmış önemli bir programdır.” ifadelerini kullandı.

Sakarya SMMO Başkanı Ertuğrul Kocacık moderatörlüğündeki seminerin devamında sırasıyla söz alan protokol, 7326 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında borçların yapılandırılması, matrah ve vergi artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi, kesinleşmiş sosyal güvenlik kurumu alacakları -taşınmazlar ve amortismana tabi iktisadi kıymetlerin yeniden değerlemesi gibi konularda bilgiler paylaştılar. Devamında İstanbul SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bursalı da kanunun kapsam tarihleri, başvuru süresi, kapsadığı borç çeşitleri gibi birçok konuyu kapsayan ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Seminer Sunumların ardından soru-cevap bölümü gerçekleştirilerek noktalandı.

Haber Tarihi : 16/7/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::