Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), istihdam olanaklarından üyelerini daha fazla yararlandırmak ve onlara rehberlik hizmet sunulmasını sağlamak amacıyla İŞKUR ve SGK’ya hizmet binası içerisinde yer tahsisinde bulundu.

İŞKUR ve SGK Hizmet Noktası kurulmasına ilişkin protokol imza töreni ve açılış töreni SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un ev sahipliğinde; İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, SGK Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Yılmazer ile kurumlarda görevli temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

İşverenlere kolaylık ve zamandan tasarruf sağlanacak

Söz konusu açılış töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, İŞKUR ve SGK hizmetlerinin işverenlere artık daha yakın olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

 “SATSO Tek Durak Hizmet Binaları ile iş dünyasının tüm ihtiyaçlarını aynı anda karşılayabileceği bir hizmet kampüsü oluşturma yolundaki çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi ilgili kurum ve kuruluşlarımız hizmet noktalarında hizmet vermeye başlıyor. SATSO Hizmet Kampüsü içinde Ek hizmet binamızda oluşturulan İŞKUR ve SGK Hizmet Noktası, işverenlerimize yerinden hizmet sunumu sağlayacaktır. İstihdam desteklerinin çeşitliliği, kanun ve mevzuattaki düzenlemelerin genişliği, işverenlerin sürekli bilgilendirilmelerini ve rehberlik yapılmasını gerekli kılmaktadır.

Özellikle yeni yatırımcılarımızı Odamızda destek ve teşvikler noktasında bilgilendirip, işgücü ihtiyaçlarını hizmet noktamız aracılığıyla gidermek istiyoruz. İŞKUR ve SGK Hizmetleri işverenlere artık daha yakın olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ ayrıca, “Odamızın bulunduğu bölge son zamanlarda ciddi bir gelişme kaydetti. Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesinin genişlemesi, Sakarya Oto Galericiler Sitesi Projesi ve ATSO Toplu İşyeri Kooperatifi Projesi gibi birçok proje bölgemizde yürütülüyor. Bu projeler de bölgemizin stratejik önemini ciddi oranda artırıyor.” diyerek bölgede yoğun bir işveren grubunun faaliyet göstereceğini, bu bakımdan işverenlerin istihdam desteklerinden daha fazla bilgilendirilmeleri ile Kanun ve mevzuat düzenlemeleri hakkında işverenlere rehberlik yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Hizmet Noktamız ile işverenlerimizin yanındayız…

İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, Hizmet Noktası aracılığı ile işverenlere hizmet sunumu açısından daha yakın olacaklarını, işverenlerin işgücü taleplerinin alınmasında, işçi ihtiyaçlarının karşılanmasında, istihdam sürecinde yararlanılabilecek teşvik ve destekler konusunda yapılacak bilgilendirmelerde işverenlerin yanında olacaklarını vurguladı. Diğer taraftan, Genel Müdür Bekir Aktürk, İŞKUR hizmetlerine yer tahsisi ve istihdama destekleri dolayısıyla SATSO Yönetimine ve Kurul Başkanı Altuğ’a teşekkürlerini iletti.

Sigorta Mevzuatı Konusunda Rehberlik ve Prim Teşvikleri ile İşverenlerimizin Yanındayız.

SGK Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş, SATSO nun içinde yatırımcının yanında kurulan Hizmet Noktası ile Sigorta mevzuatı konusunda işverenlere rehberlik yapmanın yanında, sigorta prim teşvikleri ile istihdamı uzun süreli koruma ve artırma hususunda daha fazla destek olacaklarını ifade etti.

Söz konusu törende; İŞKUR ve SGK Hizmet Noktasının sunacağı hizmetler ile işverenlerin üretim, istihdam ve rekabet güçlerinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen imza töreninde, Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ve SGK Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş Hizmet Noktası oluşturulmasına ilişkin protokolleri imzalayarak, İŞKUR ve SGK Hizmet Noktalarının açılışını gerçekleştirdiler.
Haber Tarihi : 5/8/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::