Liselere Geçiş Sınavı sonrasında 1. ve 2. nakil sonuçlarının ardından oluşan tercih tablosuna göre ülke geneli Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki doluluk oranı yüzde 77 iken Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamındaki 113 meslek lisesinin kontenjan doluluk oranı yüzde 96 oldu.

Söz konusu 113 okulun içerisinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde bulunan 2 proje okulu da yer aldı.

Konuyla ilgili konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, kontenjan doluluk oranlarındaki başarıda oda/borsaların meslek liselerini sahiplenmesinin payının büyük olduğuna vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Nitelikli istihdamın önemini, nitelikli personel sıkıntısının gelecek dönemlerde daha da çok hissedileceğini ve üretimde niteliğin önemini tüm platformlarda sürekli söz ediyoruz. SATSO olarak meslek sahibi gençler yetiştirilmesi ve üretime verecekleri katkıların bilincinde Meslek Liselerini de ciddi bir şekilde önemsiyor, yatırımları ve destekleri asla esirgemiyoruz.

Okullarımız TOBB Tarafından Türkiye’ye Örnek Gösteriliyor

Üst kuruluşumuz TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, oda/borsaların paydaşlığında hayata geçirilen ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ ülkemizin nitelikli geleceği için son yıllarda atılmış en önemli adımdır ve gelen başarı da bunu kanıtlamıştır.

Oda olarak bizler de bu protokol kapsamında himayemizde bulunan SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Adapazarı SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile nitelikli geleceğimize katkı sağlıyoruz. Okullarımız doluluk oranında şehrimizde başı çekiyorlar. Sahip oldukları donanım ile tercih eden öğrencilerine en üst düzeyde mesleki eğitim sağlıyorlar. Üyelerimizden aldığımız işbirliği gücü ile de okullarımızı tercih eden öğrencilerimiz iş garantili bölümlerimizden mezun olduktan sonra üretime katkı veriyorlar. TOBB tarafından da ülkemizde örnek gösteriliyorlar.

İş Makineleri ile Plastik Teknolojisi Dalları da Hizmette

Oda olarak proje okullarımızın yanı sıra üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda MEB bünyesindeki okullarımızda yeni bölümler, alanlar açılması için çalışıyoruz. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında İş Makineleri Dalı ve Arifiye Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan Plastik Teknolojisi Dalı da eğitime devam ediyor.

Meslek Lisesi Memleket Meselesi

Şunda hemfikiriz: ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesidir’. Bu görüşle Meslek Liselerini önemsemeye, potansiyel eğitim kalitesi için donanımsal olarak hazır tutmaya devam edeceğiz. Sakarya mesleki eğitimde gerçekten çok ileride ve bu gibi örnek projeler ile mesleki eğitimdeki kalitemizi artırmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin parlak bir geleceğe sahip olmalarını sağlamak başta devletimiz olmak üzere hepimizin en öncelikli sorumluluklarından biridir. Bizler de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sakarya’ya yönelik sorumluluğumuzun bilincinde çalışmalar gerçekleştirerek bu şehrin aydınlık geleceğine nitelik kazandırmak için projeler yürütüyoruz.

Öğrenci ve Velilere Teşekkür

Sakarya; sanayicinin nitelikli eleman bulmakta sorun yaşamadığı, gençlerinin de nitelik sahibi, işsizlik problemi yaşamadığı bir il olacaktır. Proje okullarımız başta olmak üzere meslek liselerini tercih eden tüm öğrencilerimize ve akabinde değerli velilerimize teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin çalışan zihinleri ve ellerinin emekleriyle başaramayacakları zorluk yok. Öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca verecekleri emeklerin karşılığı almaları ve severek, başarıyla yapacakları bir meslek sahibi olmalarını diliyorum.”

Haber Tarihi : 19/8/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::