Türkiye'nin 2020 yılı ihracat şampiyonları Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklandı. Türkiye'den en fazla ihracat yapan şirketlerin yer aldığı listede Sakarya'dan merkezi Sakarya’da yer alan 7 firma, şubesi yer alan 19 firma olmak üzere toplam 26 Firma yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl geleneksel olarak açıklanan “İhracatın Yıldızları” listesinin Sakarya adına memnuniyet verici olduğunu dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, 2020 İlk 1000 İhracatçı Firması’ listesinde yer alan firmaları başarılarından dolayı kutlayarak teşekkür etti.

Başkan Altuğ açıklamasında şunları dile getirdi: “İhracatçı firmalarımız Sakarya’yı geliştirmeye ve gururlandırmaya devam ediyor. Türkiye’nin yıldızları olarak nitelendirilen ihracatçı listesinde merkezi ilimizde olan 7 firmamız ve 19 şubemiz kentimizin gururu oldu.  Üretim bu demektir. Şehirlerin ve bölgelerin rekabet ettiği günümüzde; Sakarya üretim gücü ile de rekabette öne çıkan iller arasında yer alıyor olmasından ne kadar gurur duysak azdır. İhracatçılarımız, pandemi dolayısıyla yaşanan küresel sorunların ülke ekonomilerini de etkilediği bir dönemde her türlü güçlüğe rağmen azimle çalışmaya devam etti.

Mevcut pazarlarla yetinmeyen firmalarımız alternatif pazarlar bulmak için çalışmalarını da sürdürüyor. Bizler de bu konuda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek vermeye devam edeceğiz.

Listeye giren tüm firmalarımızın işverenlerini ve çalışanlarını kutluyorum. Bu firmalarımızın hepsi tüm zorluklara rağmen listede yer almaların anlamı ve önemi bizler için çok büyüktür. Sakarya ekonomisi artan üretim gücüyle Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edecektir.”

2020 Yılı ilk 1000 ihracatçı Araştırmasında yer alan Sakaryalı firma listesi aşağıdaki gibidir:

2020 Genel Sıralaması

Firma Unvanı

TOYOTA OTOMOTIV SAN. TURKIYE A.S.

TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAK.A.Ş.

TOYOTA MOTOR EUROPE ADAPAZARI ŞUBESİ

ASAŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

FEDERAL MOGUL DIŞ TİC.A.Ş.

PROGIDA TARIM ÜRÜNLERİ SAN.TİC A.Ş.

GOODYEAR LASTİKLERİ T.A.Ş.

BALSU GIDA SAN.VE TIC.A.Ş

DAIKIN ISITMA VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ SAN. TİC. A.Ş.

TIRSAN TREYLER SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

DURAK FINDIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

AYDIN KURUYEMIŞ SANAYI VE TIC. AŞ.

KÖKSAN PET VE PLASTİK AMBALAJ SAN. VE TİC. A.Ş.

NOKSEL ÇELİK BORU SANAYİ A.Ş.

KÜÇÜKÇALIK TEKSTİL SAN.VE TİC.A.Ş

ARMA FİLTRE SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. A. Ş.

AKGÜN SERAMİK SAN.VE TİC.A.Ş.

AKPA ALÜMİNYUM SAN. VE TİC. A.Ş.

ŞENPILIÇ GIDA SAN. A.Ş.

ÇAK TEKS. SAN. VE TİC. A.Ş

KALİBRE BORU SAN. VE TİC. A.Ş.

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

EGE KİMYA SAN. VE TİC.A.Ş.

NOVA SÜNGER VE YATAK SAN. TİC. A.Ş.

GEDİK KAYNAK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

SUBOR BORU SANAYI VE TICARET ANONİM ŞİRKETİ

Haber Tarihi : 21/9/2021