Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 8 Temmuz 2020’de Taraklı Şimşir Tarak ve Taraklı Şimşir Kaşık ile ilgili yapılan Coğrafi İşaret Tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak tescillendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, onaylanan coğrafi tescillerin Sakarya’nın yerel kültürüne ait değerlerinin korunması için çok önemli olduğuna vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Sakarya sahip olduğu zengin ve çeşitli potansiyeli, stratejik konumu ile yüzyıllardır medeniyetlerin uğrak noktası olarak yer edinmiştir. Bugüne baktığımızda sanayisiyle her geçen gün büyüyen, ihracatta başı çeken, doğasıyla turistleri kendine çeken ve farklı kültürlerin uyum içinde yaşadığı demografik yapıya sahip bir şehir. Tüm bunlar ve daha nice önemli detay birleşince ortaya her konuda etkin bir şehir ortaya çıkıyor. Tek bir şehrin çatısı altında toplanan onlarca kültür bu şehrin ahengini oluşturuyor ve yemek, yöresel ürün, eşya, oyun gibi birçok değeri de ortaya çıkararak bu şehrin mirası haline getiriyor.

SATSO olarak şehir odaklı çalışmalarımız arasında yerel değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek de yer alıyor. Bu doğrultuda şehrimizin değerlerini tescilleyerek tanıtımda öne çıkarmak adına 2009 yılından bu yana Coğrafi İşaret Tescillerimizi almaya devam ediyoruz.

2020 yılının Temmuz ayında tescil başvurusunu yapmış olduğumuz Taraklı Şimşir Tarak ve Taraklı Şimşir Kaşık tescilini de şehrimize kazandırdık.

İlimizde çeşitli kurumlarımız tarafından başvuru aşamasında ve tescili tamamlanmış toplam 13 ürün bulunmaktadır. ayrıca  3 ürünün başvuru süreci  devam ediyor olup 7 ürünün başvuru hazırlıkları yapılmaktadır.

SATSO olarak tescil başvurusunda bulunduğumuz ve onay bekleyen ürünlerimiz ise; Pamukova ceviz ezmesi, Pamukova kavunu, Taraklı çam (kozalak) reçeli ile Taraklı uğut tatlısıdır.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası adı gibi sadece ekonomik unsurlarda değil şehrin tüm konularında çalışmaya devam edecektir. Sakarya’nın yerel değerlerini tescillemeye, kültürel zenginliğine katkı sunma hedefimiz doğrultusunda yol almayı sürdüreceğiz. Bu ürünler Sakarya’nındır, Sakaryalınındır.

Haber Tarihi : 21/9/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::