Kadın Emeği SATSO ile Değer Buluyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını amaçladığı projelerine devam ediyor.

Bu bağlamda SATSO’nun son projesi olan “Topraktan Sofraya Kadın Eli”, 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından destek almaya hak kazandı.

SATSO Hizmet Binasında gerçekleşen “Topraktan Sofraya Kadın Eli”, Projesi protokol törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Musa  Zor, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya ile çok sayıda basın mensubu iştirak etti.

“Topraktan Sofraya Kadın Eli” projesiyle, SATSO hizmet kampüsü B Blokta oluşturulacak merkez ile sosyal yardım alan, işsiz kadınların sertifikalı temel aşçılık eğitim programları ile eğitim almaları ve meslek sahibi olarak sosyal-ekonomik hayata katılmaları amaçlanıyor.

Protokolün hemen ardından konuşan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya’nın Gastronomi turizmine katkı verecek bir proje olduğuna vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Bu güzel proje için SATSO’yu tebrik ediyor ve destek veren MARKA’ya teşekkür ediyoruz. Proje AR-GE’siyle, girişimci yetiştirme amacıyla ve gıda-gastronomine sunacağı hizmetiyle fark yaratacak kompleks bir projedir. Dünya şehirlerinde Gastronomi turizmi inanılmaz sükse yaratıyor. Sakarya da sahip olduğu kültürel çeşitliliğin mutfağa yansıması sayesinde dünyanın en zengin mutfaklarıyla yarışabilecek bir potansiyele sahiptir.

Özellikle şehrimiz kadınlarının bilgi birikimi, tecrübe kazanmasına ve emeklerinin ekonomide karşılık bulmasına olanak sağlayacak olması ayrıca önemlidir. Son zamanlarda kadınlarımız öncü olduğu kooperatifler de hızlı şekilde yayılmaya devam ediyor. Kadınlara dokunan bir projeyi canı gönülden destekliyoruz. Şehrimiz ve kadınlarımız için hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Topraktan Sofraya Kadın Eli projesi kapsamında Odamız hizmet kampüsünde B blokta kurulacak olan merkez ile kadınlarımızın eğitim almaları ve meslek sahibi olarak sosyal-ekonomik hayata katılmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca merkezde satış pazarlama sorunu yaşayan kadın kooperatiflerimiz için ayrılan bir bölümde üretilen yöresel ürünlerin de satışı ve pazarlanmasına imkan sağlayacağız.

Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı” isimli, yakın zamanda çıkacak olan kitabımızdaki tariflerin kitapta kalmayarak, üretilmesi amacıyla bir mutfak oluşturulması ana hedefimiz oldu. Buradan yola çıkarak hem Sakarya’nın gastro turizmine katılmasının desteklenmesi, hem de kadın istihdamının artırılması, hem de kadın kooperatiflerinin satış pazarlama ağının genişletilmesini de hedefliyoruz.

Bu mutfakta çalışacak kadınlarımızın; Aşçılık eğitimlerini İŞ-KUR il müdürlüğümüz verecek, Kooperatiflerin burada satış ve pazarlama yapmaları konusunda koordineyi Ticaret İl Müdürlüğümüz sağlayacak, Tarım İl Müdürlüğümüz de mutfakta kullanılacak ürünlerin direkt tarladan temin edilmesi için çiftçilerle işbirliğini yürütecek.Projede yer alacak kadınlarımız sosyal yardım alan, çalışma ihtiyacı olan kadınlardan oluşacağı için, bu konuda da Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle işbirliği yapacağız. Projemize destek veren başta Sakarya valimiz Çetin Oktay Kaldırım olmak üzere tüm ortaklarımıza, iştirakçilerimize ve işbirlikçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. “şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol imzalanarak projeye ilk adım atıldı

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 29/9/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::