Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğinde “Genel Ekonomi ve Kobiler Finansman Kaynakları” konulu online eğitim gerçekleştirildi.

SATSO üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Mandacı, ekonomi, finansal analiz, mali tablo, ölçme-izleme konularına ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşımında bulundu.

Sektörde Ben Bilmiyorum Deme Şansınız Yok

Eğitmen Hüseyin Mandacı, genel olarak şunları dile getirdi: “Ekonomi; sınırlı kaynaklarla, sınırsız ihtiyaçların tatmin edilmesidir. Bu bir sanattır ve meziyet gerektirmektedir. 2040’ta dünya nüfusunun, 9 milyar olacağı öngörülüyor ve nüfus arttıkça kaynaklar azalmaya devam ediyor. Ve bu kaynakların maalesef uzun bir ömürleri de kalmadı.

Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Mandacı, enflasyon – devalüasyon – resesyon – stagflasyon unsurlarına dikkat çekerek, “Bu değişkenler, değiştikçe bazı ayarların değişmesi gerekmektedir. Hiçbir şey değişmese bile bazen kalibrasyon yapmanız gerekmektedir. Girişimcinin yaptıkları dinamik olmak zorundadır. Bu yüzden girişimci şartlara ve çevresel durumlara göre gelişmeli ve değişebilme esnekliğine sahip olmalıdır. Sektörde ben bilmiyorum deme şansınız yok, ya bileceksiniz ya da bir bilenden destek alacaksınız.

Girişimciler zaman zaman amaç ile aracı karıştırıyorlar. Şirketler kurulduğu gün tek bir amaca hizmet etmek için var olurlar, o amaç daha fazla kâr etmektir. Finans yönetimi karlılığın ve sürekliliğin temelini oluşturur. Bu yüzden finansal kaynakların çok emin ellerde ve sistemli, disiplinli bir şekilde yönetilmesi ve süreçlerin takip edilmesi gerekir. Uzman desteği ve iş profesyonelleri bu anlamda önem taşır. Unutmayın, iyi bir girişimci, finansını iyi yöneten girişimcidir.” diye konuştu.

Haber Tarihi : 19/10/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::