SATSO bünyesindeki TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu organizasyonu ile “Kurumsal Temsil ve Protokol Yönetimi” konulu eğitim gerçekleştirildi.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mertcan Korkmaz ve kurul üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim ve kurul üyeleri, komite-komisyon başkanları ve SATSO üyeleri iştirak ettiler.

Protokol Uzmanı İhsan Ataöv, protokol tarihi, kuralları ve temsilde başarı yöntemleri hakkında detaylı  ayrıntılı bilgiler verdi.

Eğitimin açılışını yapan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mertcan Korkmaz, “Eğitimimiz, umuyoruz ki;  üyelerimize ve tüm katılımcılara fayda sağlayacaktır. Katılan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkan Korkmaz’ın ardından sunumuna başlayan Ataöv, “Protokol, başında resmiyet olan her işte insanların uyması gereken kurallardır. Protokol kelimesi Latince ve Yunanca kelimedir ve bizim dilimizde de “devlet terbiyesi” demektir. Protokol bir temsil demektir ve protokol üyeleri bir devleti, kurumu, kuruluşu temsil eder. Dünyanın çoğu ülkesinde protokol kurallarına ve düzene oldukça önem verilir. Bir toplantıda konuşacaksınız temsil ettiğiniz kurum adına konuşursunuz.

Temsilin birçok anlamı kuralı ve unsuru vardır. Giyim, giyilen renk, hitap şekli, ses tonu, beden dili, duruş, selamlama gibi basit gözüken ancak oldukça önemli unsurlar vardır. Kendinizi tanıtmanız dışında insanların sizin hakkınızdaki düşünceleri de daha önemlidir. Algı yönetimi bunun için vardır. Bazı ortamlarda birkaç saniye içinde başka insanlar hakkında düşüncelere sahip olurlar. Oxford araştırmasında temsilde %55 dış görünüş %38 i koku %7 konuşma ve hitabetin etkili olduğunu bilimsel olarak açıkladı.” diyerek bilgiler verdi.

Eğitim SATSO fuaye alanında karşılıklı soru-cevap bölümüyle devam etti ve noktalandı.

Haber Tarihi : 27/12/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::