Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, yeni yıl dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

2021’nin tüm dünya için yeni zorlukların tecrübe edildiği bir yıl olduğuna vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, dünya geleceğinin bu zor tecrübelerden çıkarılan dersler ile şekilleneceğini altını çizdi. Başkan Altuğ mesajında şunlara değindi:

“Yeni ve güzel başlangıçların yaşanacağı, sağlık ve mutluluğun hakim olduğu, bereket ve huzur dolu bir yıl geçirilmesi temennisi ile üyelerimiz başta olmak üzere tüm Sakaryalıların yeni yılını kutluyorum.

Her yeni yılın başlangıcında kendimiz, sevdiklerimiz, memleketimiz ve dünya için aynı şeyleri diliyoruz ve bu dileklerin en başında da her zaman sağlık geliyor. 2021 bizlere 2020 gibi sağlığın ve sağlıklı yaşamanın ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatan bir yıl oldu.

2021 yılında salgın ile yaşamaya biraz daha alışırken aşılama çalışmaları da ciddi hızlı ilerledi. Bizler için artık pandemi öncesi ve sonrası diye bir zaman kavramı var.  Yaşanan pandemi sürecine bağlı olarak geçirdiğimiz son iki yıl, üretim gücünün bir ülkenin kaderi üzerindeki etki ve önemini de bizlere gösterdi. Bu dönemlerden daha çok üreterek, çalışarak ve gayret göstererek çıkabileceğimizi de öğrendik.

SATSO Olarak 2021 Yılında da Ciddi Çalışmalara İmza Attık

Sakarya iş dünyasının çatı örgütü olan Odamız 2021 yılını üyeleriyle iletişim yılı olarak belirlemişti ve bu yıl da üyelerinden aldığı güçle çalışmaya devam etti. Üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ve onlara yön verecek eğitimler düzenledik, ziyaretler, toplantılar gerçekleştirdik, projeler ve protokollere imza attık. 8’i odamız tarafından tasarlanan 19 projenin içerisinde bulunduk ve çoğunu tamamladık. A sınıf akreditasyonuna sahip bir oda olduk, EFQM mükemmellik modeli hizmet yolculuğuna başladık. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından verilen sıfır atık belgesini odamıza kazandırdık. Doku kültürü laboratuvarımızı tamamladık işletmeye başladık.

Tüm üyelerimizin sorunları ile yakından ilgilendik ve bu sorunların çözümüne yönelik gerek yerel, gerekse merkezi düzeyde görüşmelerimiz ve girişimlerimiz oldu. Doku kültürü laboratuvarımızı tamamladık işletmeye başladık. Tek durak hizmet binalarımızı planladığımız zamanda bitirdik. Girişimci kadınlarımıza yönelik destekler verdik ve mutfak akademisi kurma çalışmasına başladık. Şehrimize yönelik ticari ve kültürel tarihini, doğasını ve potansiyeli yansıtacak toplam 4 yayın çıkardık.

2022 yılında nitelikli istihdam ve mesleki eğitim çalışmaları hız kazanacak

2022 yılında KOBİ’lerimizin kurumsal kapasitelerini geliştirmeye yönelik nitelikli istihdam, mesleki eğitimler, yeşil mutabakata uyum ve ihracatın artırılması  doğrultusunda çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz.

2021 yılında birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirdik. Yeni yıldan beklentilerimiz her yıl olduğu gibi benzer: sağlık, mutluluk, huzur ve bereket. 2022 yılının ülkemiz için yeni fırsatları ve kazanımları konuşacağımız, başarıları ve büyümeleri kutlayacağımız, ilerlemeye devam edeceğimiz bir yıl olmasını diliyorum. Her zaman aynı motivasyon ile çalışmaya devam edeceğiz. Herkesin yeni yılı kutlu olsun.”

Haber Tarihi : 31/12/2021
PAYLAŞ
Son Haberler ::