Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz ve İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü ile şube yetkililerinden oluşan heyeti oda hizmet binasında ağırladı.

Ziyarette karşılıklı olarak kurumların iş dünyasına yönelik çalışmaları, gerçekleştirilen projeler, Sakarya ve İzmir’in potansiyeli ile işbirliğine yönelik istişarede bulunuldu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, heyeti SATSO’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarına vurgu yaparak, “Sakarya sahip olduğu konum, potansiyel, imkanlar, genç ve dinamik nüfusu ile ülkemizin önde gelen illeri arasında yer alıyor. İzmir de kendini üretim, ticaret, turizm gibi birçok alanda kanıtlamış bir il. Sakarya ticaret ve Sanayi Odası da ticaretten, üretime, tarımdan, turizme kadar şehrin her alanında gelişime katkı sunmak ve öncülük etmek adına, ortak aklı hakim kılarak  çalışmalar yürütüyoruz.  15 bine yakın üyemizden aldığımız güçle şehrimiz ve iş dünyamız için gayret ediyoruz ASKON Sakarya Şubesi gibi ilimizdeki diğer ekonomi tabanlı STK’lar ile sürekli iletişim ve iş birliği içerisindeyiz. Tek ses olarak çalışmalarımızı bu şehrin yararına tasarlıyoruz. Yerel resmi kurumlarımızla da çoğu projemizi ortak gerçekleştiriyoruz. İşbirliğine, katılımcı yönetime önem veriyoruz. ASKON İzmir Şubesi ile de istişare içinde olmaktan memnuniyet duyacağız.” ifadelerini kullandı.

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, “Bizler de ASKON olarak 50 şehirde şubeleşmiş durumdayız ve bu şubelerimiz sürekli birbiriyle iş birliği içerisinde. Her yıl da bazı yurtiçi ve yurtdışında şehirlerimiz ziyaret ederek iyi niyet köprüsü oluşturmaya, ticaret zemini kurmaya çalışıyoruz. SATSO ve her ekonomi tabanlı STK gibi bizlerin de amacı istihdamı, üretimi, ihracatı, şehirlerin rekabet gücünü olabildiğince artırmaktır. Sakarya’nın sahip olduğu potansiyel ve başarıları duyuyoruz. SATSO gibi önemli ve güçlü bir kuruluşu da ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduk.” dedi.

ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, “SATSO şehrimizi ileriye taşımak için elini taşın altına koyan, her alanda sorumluluk sahibi olan önemli bir kurumdur. ASKON Sakarya olarak bizler de Ekonomi Tabanlı STK toplantılarında bir araya geliyoruz. SATSO öncülüğünde istişare ve ortak akıl kültürü oluştu. Birlikte çalışarak Sakarya’yı bugünden daha çok üreten, daha çok ihracat yapan bir il konumuna yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.

 

 

 

Haber Tarihi : 21/2/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::