Sakarya Ticaret ve Sanayi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısının onur konuğu Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül oldu.

SATSO Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkanı Talip Kuriş Başkanlığında, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül, şehir ve ülkeye yönelik gündemle alakalı birçok açıklamada bulundu.

Toplantının açılışını gerçekleştiren Meclis Başkanı Talip Kuriş, “Sayın vekilimize meclis toplantımıza iştirakinden dolayı teşekkür ediyorum. Sorumluluk alanlarımız, yetkilerimiz farklı olsa da hepimizin hizmet etme niyetimizin ve azmimizin temelinde Sakarya sevdası yatmaktadır.

Biz de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sakaryalı ruhumuzu her zaman güçlü kılarak hemşehrilerimizin refah içinde ve nitelikli yaşamalarına kurumsal yetki ve görevlerimiz çerçevesinde gayret ediyoruz. Üretim yeteneğimizi, nitelikli işgücümüzü, rekabet edebilirliğimizi, güçlü lobimizi, şehrimizin geleceği için daha aktif değerlendirmeliyiz. Ve bunu şehir olarak hep birlikte yapmalı, tüm alanlarımızla, hep birlikte güçlü olmalıyız. Bu doğrultuda Milletvekilimiz M. Levent Bülbül’e Sakarya’ya sundukları, değerli katkıları, destekleri ve hizmetleri için SATSO Meclisi adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Oda olarak Sakarya ve iş dünyası için sorumluk bilinci içinde ciddi mesailer harcıyoruz. Hedefimiz Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi şehrimizin ve ülkemizin tükettiğinden fazlasını üretecek konuma erişmesini, her anlamda kendine yeter bir ülke olmasını sağlamaktır. Jeopolitik ve daha birçok hususta ciddi avantajlara sahip şehrimizin üretim şehri olması adına birçok projemiz var. Özellikle OSB çalışmaları, Serbest Bölge Projemiz var. Karasu’da bir Serbest Bölge kurulması yolunda bir önerimiz var. Bu konudaki çalışmalarımıza sizden destek bekliyoruz. Bu projeler ile şehrimizin geleceği çok daha sağlam temeller üzerine inşa edilecektir. Katılımlarınız için tüm SATSO Camiası adına teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye Pandemiyle En Başarılı Mücadele Veren Ülkelerden

Sakarya Milletvekili Levent Bülbül ise, SATSO Meclisi ile fikir alışverişi içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, “Dünya çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Oluşan uluslararası yapılar artık çözüm üretmekten çok anlaşmazlıkların, sıkıntıların çözümünü engelleyici bir durumdalar ve kuralsızlık kural olmuş durumda. Ekonomik açıdan ticaret savaşları denilen, ülkeler arasındaki çekişmeler, rekabet ve mücadelenin olduğu süreçte arttığı bu dönemde bir de pandemi ile karşı kaşıya kaldık. Ülkeler sadece stratejik güç anlamında orduları, ekonomileriyle ölçülürken, sağlık ve sosyal güvenlik sistemleriyle de ölçülür olmaya başladılar. Bu da bambaşka bir tablo çıkardı. Çok güçlü ve kudretli ülkelerin pandemiyle mücadelesinde başarısız olduğunu, devletlerin ne kadar önemli, sosyal güvenlik ve sağlık altyapılarının, kıymetli olduğunu da görmüş olduk. Dünya mücadele etmeye devam ediyor ve ülkemiz de pandemiyle iyi mücadele eden ülkeler arasında yer aldı.

Ülkemiz Adına Ümitliyiz

Büyüme açısından bakıldığında Türkiye, özellikle 2021 yılı içerisinde dünyada çok ciddi ölçüde büyüme oranlarıyla büyüyebilen 1-2 devletten biri haline geldi. İhracatımız 225 milyarı aştı, ithalatta dışa bağımlılığı azaltma konusunda devletimiz yatırım istihdam ve ihracat odaklı büyüme çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Pandemi ve devamında üretimin hızlı yükselişi enerji talebini ciddi artırdı ve dünyada da bu durum bir yüksek enflasyona yol açtı ki dünyadaki bu süreç bizi ve tüketicileri de ciddi şekilde etkiledi. Türkiye bu süreçte hem ekonomik açıdan bu mücadeleyi verirken aynı zamanda bölgesinde çeşitli hesapların yapıldığı, çok ciddi çatışma, kriz ortamlarının ortasında yer almaktadır.

Dünyadaki birçok ülkenin maliyetlerine katlanamayacağı bu durumda Türkiye çetin bir mücadele veriyor. Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayisine yaptığı yatırımlar da çok önemlidir. Dünyada birçok ülkenin teknolojik gelişmelerinin temelinde savunma sanayisine yönelik çalışmalar yer alıyor. Bizler siyasi varlığımızın devamı için değil, ülkemizin içinde bulunduğu sorunlardan kurtulması, daha aydınlık gelecek için güçlü şekilde hazır olması için çalışıyoruz. Ülkemiz adına ümitliyiz, bu sürecin ve sıkıntıları geçici olduğu kanaatindeyiz. Yılın sonuna kadar sürecin olumlu bir yöne döneceğinden eminiz. Sanayicimiz, tüccarımız, iş dünyamız dinamik bir şekilde çalışıyor.

Serbest Bölge İçin Üzerimize Düşeni Fazlasıyla Yapacağız

Sakarya sanayi alanında dinamizm ve hareketliliği ile Türkiye’nin gelişeceği bu yolda en büyük paylardan birini alacaktır. OSB’lerin, istihdamın ve ekonominin gelişmesi Sakarya’ya çok daha yarayacaktır. Serbest bölge ile alakalı üzerimize düşeni yapma konusunda Başkanlarıma gereken izahatta bulundum. Sakarya’ya ciddi katkı sağlayacak bir proje ve umuyoruz ki bu dönemde neticeye kavuşturabiliriz. Sanayicilerimizin ortak sıkıntılarının başında nitelikli istihdam problemi geliyor. Milli Eğitim Bakanlığımız özellikle mesleki eğitim ile ilgili çalışmalara öncü oluyor, yatırımlara ve çalışmalara ağırlık veriyor. Sağlık ile ilgili şehrimizde bir çeşit sıkıntı olduğunu biliyoruz. Şehir hastanesi, acil durum hastanesi çalışmaları devam ediyor. Adalet Sarayı konusunda da büyük bir proje gerçekleştiriliyor. Şehrimizin önemli üretim kalemlerinden olan fındık ile ilgili fındık çalışma grubunda yer alıyoruz ve her yıl vakti geldiğinde satış fiyatının iyi olması için çalışıyoruz. Çiftçilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Meclis Toplantısına nazik davetlerinden ve beni dinleyen tüm SATSO Meclisine şükranlarımı sunuyorum.”

Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül, konuşmasının ardından SATSO Meclis üyelerinin soru, görüş ve önerilerine cevap vererek fikir alışverişinde bulundu.

Toplantının sonunda Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül’e Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ tarafından plaket takdimi ile Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı kitabı hediye edildi.

Haber Tarihi : 23/2/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::