Şehrimizde 109 yıl önce 13 müteşebbisin kurduğu Adapazarı İslam Ticaret Bankası’nın kuruluş yıldönümü etkinliği Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Adapazarı İslam Ticaret Bankası-Türkbank" 109. kuruluş yıl dönümü programına SAÜ Rektörü Fatih Savaşan, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ile il protokol temsilcileri başta olmak üzere bankanın çok sayıda ilgili katılımcılar iştirak ettiler.

Etkinlikte gerçekleştirilen panelde bankanın hikayesi ele alınarak karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulunuldu. 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, bankayı kuran müteşebbis heyetin 3,5 yıl sonra Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odasını da kurduğuna vurgu yapıp  şehrin o dönemden beri üretim odaklı büyümesini sürdürdüğüne dikkat çekerek "Sakarya, şu anda Türkiye'nin, hatta dünyanın önemli üretim merkezlerinden birisi. Yaklaşık 10 milyar doları aşan dış ticaret hacmi ile ekonomiye yön veren illerin başında geliyor. Üretimi benimsemiş bir şehiriz ve o zor dönemlerde İslam Ticaret Bankasını kuran, ardından odamızın kuruluşuna vesile olan 13 kişilik müteşebbisin kattığı değer bugün artarak devam ediyor. Bankanın yeniden faaliyete geçecek olması, Adapazarı İlçemizdeki binasında da restorasyon çalışmalarının devamı bizleri mutlu etmektedir. Umuyoruz ki bundan sonra Türk ticaretine, üretimine destek veren bir banka olarak devam edecektir." ifadesini kullandı.
Haber Tarihi : 9/3/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::