Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, kültür ve sanata yönelik katkı veren faaliyetlerine bir yenisini ekledi.

Sanatçı Yasin Demoen tarafından hazırlanan Modern Ebru ve Heykel eserleri, SATSO Hizmet Binası Fuaye alanında açıldı.

SATSO Meclis Başkanı Talip Kurş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Yönetim Kurulu Üyeleri, SATSO Meclis Üyeleri, komite üyeleri ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Oda camiası ve sanatseverlerin beğenisine sunulan Serginin açılış töreninde konuşan Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya’nın kültür sanat faaliyetlerinin artırılması için gayret ettiklerinin altını çizerek “İlimiz hem bulunduğu coğrafya hem üretim gücü, hem turizm destinasyonu anlamında özel bir bölge. Bu bölgenin kültür sanat etkinlikleriyle de öne çıkması büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda Odamızda belli aralıklarla bu tür sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugün ki sergimiz geleneksel ebru sanatının modern bir anlayışla yorumlanan özel bir çalışma. Emeklerinden ve benzersiz eserlerin icrasından dolayı Sanatçımız Yasin Demoen’e teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum.” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Oda olarak yaşamın her aşamasındaki birçok konuya, fikre, değere yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Sanatın her alanına ve sanatçıların emeklerine değer vermek hassasiyet duyduğumuz başlıca konular arasındadır. SATSO ev sahipliğinde yürüttüğümüz ve pandemi dolayısıyla ara verdiğimiz kültür sanat etkinliklerimiz bundan sonra artarak devam edecek. Bu sergimiz de, ilimizden çok başarılı sanatçıların ve çok değerli eserlerin çıktığının bir göstergesi olmuştur. Sanatçımızı tebrik ediyorum.  Tüm sanatseverleri bu sergiyi ve eserleri görmeye SATSO’ya davet ediyorum.” diye konuştu

Ebru ve heykel Sanatçısı Yasin Demoen ise; Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na destekleri ve ilgilerinden dolayı teşekkürlerini sunarak Sakarya’da açtığı ilk serginin SATSO çatısı altında olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu, bir sonraki serginin önümüzdeki aylarda Belçika’da açılacağını dile getirdi.

Ebru ve heykel Sergisi 10 gün süreyle sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Haber Tarihi : 31/3/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::