Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen “Tek Durak Ofis Hizmet Binaları”nın açılışı, SATSO Hizmet Kampüsü gerçekleştirilen törenle gerçekleştirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş’in ev sahipliğindeki törene TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Sakarya ili ve Çevre İllerin Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları, Resmi Kurumların İl Müdürleri, Oda/Borsa Meclis Üyeleri ile çok sayıda basın mensubu iştirak ettiler.

SAKARYA ÖZEL BİR KENT

SATSO Hizmet Kampüsü bahçesindeki törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın alın teriyle yükseldiğini vurgulayarak şunları dile getirdi: “Salgın süreci ile mücadelenin ardından yeni bir dünya düzenine hazırlanıyoruz. Teknoloji ve dijitalleşmenin hakim olduğu küresel ekonomide, yeni dönemin iş dünyamıza sunduğu fırsatlara odaklanmak durumundayız. Biz bu noktada Sakarya iş dünyasının çatı örgütü olarak birlik başkanımız öncülüğünde başladığımız çalışmalara devam ediyoruz.

Sakarya ticaretin, sanayinin, tarımın, turizmin, beşeri sermayenin entegre bir şekilde geliştiği, her sac ayağının bir diğerine katkı sunduğu kadim bir coğrafyada yer almaktadır. Sakarya her anlamda bir üretim şehri olmuş ve hikayesini alın teri ile yazmış özel bir kenttir. Tarihi boyunca sıradan bir Anadolu kenti olmayı kabul etmemiş yıkıldığından fazla ayağa kalkan, her zaman güçlü, iddialı ve üreten bir şehir olmuştur. Ayrıca ithalatın ihracatı karşılama oranına baktığımızda da yüzde 157 oranı ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı göstermektedir.

Sakarya ticaret ve sanayi odası, 105 yıllık tarihi ile ülkemizin, Marmara Bölgesi’nin ve şehrimizin sınai, ticari ve sosyal gelişiminde aktif rol oynayan köklü bir kurumdur. Yönetim kurulumuz, meclis üyelerimiz, meslek komitesi üyelerimiz, komisyonlarımız ve çalışma arkadaşlarımızla hizmet yolculuğumuz boyunca birlik ve beraberliğimiz sayesinde birçok başarılı işlere imza attık. Tüm çalışmalarımızın altlığını ve vizyonunu tek bir şifrede topladık. Bizim şifremiz54…

Bu; bir slogan, bir motto, bir hareket noktası iken aynı zamanda bu şehre dair, ortak bir dili, herkesin kendini ait hissedeceği ortak bir kimliği birlikte inşa etmenin de şifresiydi. Biz, önce bunu hedefledik ve geldiğimiz noktada az sonra bahsedeceğim çalışmaların da temelini atmış olduk.

Öncelikle sahip olduğumuz güçlü mozaik ve kimliğimizi sofra kültürümüz üzerinden anlatmayı hedefledik.  Ve Gastrosakarya projesi ile ilk adımı attık.

Bu proje kapsamında “Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı” kitabımızı oluşturduk. Şimdi de Sakarya mutfak akademisinin hazırlıklarını yapıyoruz. 9 yöresel ürünümüzün coğrafi işaret tescilini aldık.

Ve üretim dedik… biz; tarihinden bu yana ticaretin ve sanayinin önemli noktalarından biri, tükettiğinden fazlasını üreten bir kent olarak gelişimin, büyümenin, refahın vizyonunu güncelleyerek anahtarı çevirdik.

Çünkü biliyoruz ki; uygarlığın gerçek ölçüsü; ne nüfus çokluğu, ne kentlerin büyüklüğü, ne de üretim bolluğudur. Gerçek ölçü, üretilenin ve üretenin niteliğini yükseltmektir. Yani artık sadece üretmek yetmiyor. Nitelikli ve sürdürülebilir üretim gerekli.

Doku Kültürü Labaratuvarımız, Sakarya Stratejik Planımız, Sakarya Endüstri Master Planımız, Karasu Limanında Dozvola Ofisi kurmamız, Süs Bitkiciliği Festivalini hayata geçirerek ulusal bir fuar olmasına katkılarımız, meslek liselerimizle işbirliği çalışmalarımız, Bilişim Lisesinin kurulmasına katkılarımız, meslek liselerinde yeni  bölümlerin açılmasını sağlamamız, yeşil mutabakat kapsamında firmalarımızın öncülüğünü üstlenerek kurduğumuz komisyon çalışmaları, Sakarya Uluslar Arası Ticareti Geliştirme Merkezi, Uluslar Arası Ticaret Elçileri, İhracat Pazar Araştırmaları Projelerini geliştirmemiz, bu üretim anahtarının açtığı kapılardır.

Bizi güçlü kılan üyelerimizin gayretidir.  Şehrin her konusunda sözü dinlenen, görüşü alınan etkin bir kurum olmamız üyelerimizin bizlere verdiği desteğin bir göstergesi olmuştur.

“Sorunlarına dokunmadığımız üyemiz kalmasın” anlayışı ile çok çalıştık. Özellikle pandemi dönemi bu gayretlerin sağlaması niteliğindeydi.

Ayrıca; Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi, Eximbank irtibat ofisi, birliğimiz öncülüğünde verdiğimiz nefes kredileri, yeni üyelerimizle tanışma toplantıları ve özellikle şu anda açılışını gerçekleştireceğimiz tek durak ofis hizmet binalarını inşaa etmemiz, kurumsal varlık nedenimiz olan üyelerimize teşekkürümüzdür.

Sayın başkanımızın da dediği gibi birlikten rahmet doğar, Sakarya’da biz bu birlikteliği sağladık.

 Üye sayımız her geçen gün artmaktadır. Bugün itibariyle 15 bini geçmiştir. Bizi güçlü kılan üyelerimizin gayretidir.  Şehrin her konusunda sözü dinlenen, görüşü alınan etkin bir kurum olmamız üyelerimizin bizlere verdiği desteğin bir göstergesi olmuştur.

Hizmet binalarımızın bulunduğu alan yaklaşık 17.000 m2’dir. Kampüste ek hizmet binalarından 2 blokta toplam 4411 m2 büyüklüğünde, 24 ofis ve dükkândan oluşmaktadır. Şu anda yüzde yüz doluluk oranı ile hizmet vermektedir. Kampüsümüzün bugünkü çehresine kavuşmasında katkı sağlayan inşaat komisyonumuza, mimarımıza, yüklenici firmalarımıza, personelimize ve destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hizmet binalarımızın SATSO camiamız başta olmak üzere ilimiz ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, açılışta bizleri yalnız bırakmayan herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“SATSO YÖNETİMİNİ VİZYONUNDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sakarya denilince akla ticaret, sanayi, spor, kültür gibi birçok konu geliyor. Çok yönlü bir kent.  Özellikle futbolda ülkemize birçok yıldız kazandırmış bir şehirdir. Bugün burada çok hayırlı bir hizmetin açılışı için toplandık. SATSO Yönetimi Üyeleri ve Sakarya için çok güzel bir kompleks oluşturmuşlar. Bu vizyondan dolayı emeği geçenleri kutluyorum. Akgün Başkanımız ile birlikte Ankara’da da birçok görev yürütüyoruz. Akgün Kardeşim tüm Karagümrük kapılarının koordinesinden sorumlu şirketin yönetim kurulu üyesi. Eğer bugün 225 milyar ihracatı rahatlıkla yapabiliyorsa, lojistik olarak rahat ilerleyebiliyorsa bu şirketin katkısındandır. Bir şehirde herkes ayrı ayrı çalışıyorsa o şehrin yıldızında düşüş vardır. Sakarya’da bu birliktelik çok verimli ilerliyor. İhracattaki başarılarına da yansıyor. SATSO Tek Durak Ofis hizmet binalarının inşaa edilmesi bir vizyon işidir. Akgün Başkanımızı ve yönetimini tebrik ediyorum. Oluşumunda emek veren bütün yönetimler başta olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Şehre nice yeni hizmet konusunda yolunuz açık olsun.” dedi.

İŞ İNSANLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Biz Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak milletimizin, ülkemizin ve özellikle de Sakarya’mızın yararına olacak her türlü projenin en büyük destekçisiyiz.

Malumunuz Sakarya ekonomisinin yaklaşık %25’i sanayi temellidir. Bu yüzdeyi arttırmak şehrimizin faydasına olacaktır.

Bu bağlamda çalışan, emek veren kardeşlerimizi ve şehrimizin için çabalayan iş adamlarımızı gönülden kutluyorum. Onlarla iş birliği içerisinde olmanın mutluluğu içerisinde olduğumu bilmenizi isterim.

Tek Durak Ofis projesi sayesinde iş ve işlemler konusunda sağlanan kolaylık elbette ki Sakarya’mızın yararına olacaktır.

Bildiğiniz gibi esnafımız, iş adamlarımız bizim için çok kıymetli. Şehrimiz için istihdam kapısını ve üretimi temsil etmektedirler. Bağlı oldukları unsurları tek çatı altında toplamak ve onların memnuniyetini sağlamak amacıyla düşünülmüş bu projeyi yürekten tebrik ederim. Projede emeği geçen herkese hemşerilerim adına teşekkür ederim.

Tek Durak Ofis Binalarının hayırlara vesile olmasını diler, sizleri saygı ve sevgiyle selamlarım.” diye konuştu.

SAKARYA DERSİNE İYİ ÇALIŞAN BİR ŞEHİR

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Sakarya ortak çalışma kültürünü çok iyi benimsemiş bir şekilde dersine her zaman iyi hazırlanıyor ve bu vizyon ile ilerliyor. Yatırım dünyasında rekabetçi, veri ve dijital katmanını öne çıkarak şehirler ön plana çıkacak ve başarılı olacaktır. Artık ülkeler değil şehirler rekabet etmektedir. Sakarya olarak bunu göze olarak gelişmemiz ve beşeri sermayemiz olan insan kaynağımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Sakarya sanayileşme ile büyümeye devam eden bir kent. Bu büyüme yolunda tarım alanlarını da koruyarak asla sanayi alanlarını tarım alanlarına kurmuyoruz. Yeşil sanayi katma değeri yüksek sanayi, güzelim ovalarımızdan daha verimli gelir elde edecek çalışmaları önemsiyoruz. Bu sektörleri birbirini destekler şekilde geliştirerek Sakarya’yı markalaştırmayı hedefliyoruz.

SATSO şehre önemli bir hizmet kampüsü kazandırdı. Bu kompleks iş insanlarımızın ihtiyacı olan birçok ayrı kuruluşu bir arada barındırıyor. SATSO Yönetimi başta olmak üzere emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Şehrimize hayırlı olsun. “diye konuştu.

İŞ İNSANLARIMIZIN İHTİYACI OLAN HER ŞEY BİR ARADA

TBMM Geçmiş Dönem Başkanı Cemil Çiçek, “Sakarya Milli Mücadelenin merkezlerinden biridir. İstikbal göklerdedir ama aynı zamanda da köklerdedir. Tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasını düşmanları tayin eder. 105 yıla yakın tarihi ile SATSO, ülkemizin en zorlu dönemlerinde kurulmuş ve o günün şartlarında bir şeyleri değiştirmek, geliştirmek için çalışarak bugünlere gelmiştir. Milli Mücadele, Cumhuriyet ve Demokrasi kavramları ile geçen bu tarihte bu kavramları kazandıran M. Kemal Atatürk ve her alanda bu millete hizmeti geçmiş insanları saygıyla ve minnetle anıyoruz. Tek Durak Ofis hizmet binaları bu şehir için, iş dünyası için çok güzel bir hizmet. Emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından protokol üyeleri sahneye çıkarak açılış kurdelesini kesildi ve TBMM Geçmiş Dönem Başkanı Cemil Çiçek ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na hediye takdimi gerçekleştirildi. Devamında açılış gününün anısına protokol üyeleri tarafından günün anısında ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Haber Tarihi : 26/5/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::