Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Marmara ABİGEM işbirliğinde "Alternatif Finansman Kaynakları" konulu online eğitim gerçekleştirildi.

SATSO Akademi platformu üzerinden Kıdemli İş Geliştirme Yöneticisi Kayhan IRMAK, AB Proje Yöneticisi Gamze MIHCI' nın sunumu ve SATSO Üyesi firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde Ulusal ve Uluslararası Fon Mekanizmaları başlığı altında birçok destek ve teşvik programına yönelik bilgiler paylaşıldı.

Eğitmenlerin katılımcılara verdiği bilgilerde genel olarak şunlara değinildi: “Teşvik mekanizmasına başvurmak istediğimizde ihtiyacımız veya projemize göre kategorize etmek gerekiyor. Birçok destek var ve Fikrimize uygun olan bir programa başvurmak gerekiyor. Her kurum değişik projelere, çalışmalara, sektörlere yönelik açtığı programlarla destek veriyor. Özellikle günümüzde Sakarya’da imalat sektörüne, ar-ge ve tasarım çalışmalarına yönelik destekler ağır basıyor.

AR-GE Merkezi Kurmak

Firmaların AR-GE veya tasarım merkezi kurması veya sahip olmasının birbirine yönelik avantajları vardır. Bakanlıklar şirketlerin AR-GE veya tasarım merkezine sahip olması konusunda itici bir önemli güç olmaktadır. Vergi muafiyetleri başta olmak üzere birçok kolaylık ve destek de sağlanmaktadır. AR-GE Merkezi’nin kurulumunda istenen şartlara bakıldığında ise nitelikli personel, önemli proje, fiziki alan ve diğer şartlar aranmaktadır. AR-GE denince sadece ürün akla gelmemelidir. Proses geliştirmeleri, yeni üretim yöntemleri, ürün kalitesinin yükseltilmesi, çevre dostu teknolojiler gibi birçok konuda AR-GE olarak sayılır. TÜBİTAK AR-GE Merkezi kurmak için de net bir iş planı sunulmalı, kuruluşun altyapısının projeyi tamamlayabilmesi için yeterli olmalı, en az 4-5 kişilik AR-GE ekibinin olması ve ele alınacak proje ile ilgili altyapı olması gerekmektedir.

Haber Tarihi : 7/6/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::