Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu öncülüğünde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen FestburADA Alışveriş ve eğlence Festivali başladı.

Aynı anda Uzun Çarşı, Çark Caddesi ve Kent Meydanı mevkiinde çeşitli etkinliklerle başlayan festival, indirim kampanyaları, gösteri ve çocuk tiyatroları, oyun alanları ile şehrin merkezinde hem ticari hem de sosyal anlamda bir canlılık oluşturdu.

Etkinlikler kapsamında Uzun Çarşı’da gerçekleştirilen ADAFAD fotoğraf sergisi açılış törenine SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, başta olmak üzere Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Ticareti Geliştirme Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak, SATSO Meclis Üyeleri, SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyon Üyeleri iştirak etti.

Yerel Ticaretimizi canlandırmak ve Sakaryalılık Ruhumuzu güçlü kılmak için çalışmaya devam edeceğiz

Açılış Töreni’nde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, “Şehrimiz ticareti ve sosyo-kültürel potansiyelinin gelişmesi adına fayda sağlayacak festburADA etkinliğimiz bugün başladı. Ticaretin atakenti dediğimiz, Adapazarı ismini bu tarihi tecrübesinden alan şehrimizin aynı zamanda kurtuluşunu kutladığımız günleri de yaşıyoruz.  Bu anlamda söz konusu festivalin, birleştirici, aynı zamanda yerel ticaretimizin gelişmesine olanak sağlayıp hemşehrilerimizin eğlenebileceği bir etkinlik olmasını hedefledik. Bizim şifremiz54, Sakaryalılık ruhumuzu her zaman korumak ve güçlü kılmak adına yapılan her çalışmanın içerisinde yer almak öncülük etmek bizim önceliğimizdir. Bu etkinlikle de paydaş kurumlarımızla iyi niyet çerçevesinde güzel bir çalışma için yola çıktık ve Sakarya’da gelenek haline gelmesini arzuladığımız bir festivale merhaba diyoruz. FestburADA festivalimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyor ve tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

Adapazarı Ticaretin merkezi

Adapazarı Belediye başkanı Mutlu Işıksu ise, “Şehrin kalbi Adapazarı, birlikte yaşamanın, ticaretin, bereketin, muhabbetin merkezi. Bugün de SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonumuzun gayretleri, Büyükşehir Belediyemiz ve Adapazarı Belediyemizin destekleriyle hayat bulan #festburADA alışveriş ve etkinlik festivalinin açılışında hep birlikteyiz. 21 Haziran Adapazarı'mızın kurtuluşunun 101. yılını kutladığımız haftada birbirinden anlamlı ve güzel etkinliklerde binlerce hemşehrilerimizle buluştuk. Heyecanımız devam ediyor. Festivale katkı sunan herkesi tebrik ediyoruz ve kıymetli hemşehrilerimizi Tarihi Uzunçarşı'mızda ve Çark Caddemizde bugün ve yarın gün boyu sürecek festivale davet ediyoruz.” diye konuştu.

Renkli görüntüler ve gösterilerle başlayan Festburada Alışveriş ve Eğlence Festvali’nin ilk günü hem yetişkinlerin hem de çocukların ilgilerine yönelik etkinliklerle sürdü. Festivalde, Varyete Ekibi, Yüz Boyama Atölyesi, Baskılı Balon Dağıtımı, Jonklör Gösterisi, Bubble Show, Vantrolog Gösterisi Sihirbaz, Canlı Heykeller, Sokak Müzisyenleri, Eğlence Adası, Oyun Parkları Tual Boya Atolyesi, Fotoğraf ve Selfie Noktaları ile alışveriş keyfi ve eğlence şehrin merkezine taşındı.

Festburada 23 Haziran Perşembe günü de eğlenceli etkinliklerle devam edecek.

Haber Tarihi : 22/6/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::