Sakarya’daki Kamu Kurumları, Üniversiteler, Meslek Odaları/Örgütleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve temsilcilerinden oluşan “Sakarya Sinerji Grubu” toplantısı bu ay MÜSİAD Sakarya Şubesinde gerçekleştirildi.

MÜSİAD Başkanı İsmail Filizfidanoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıya SATSO’yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ katılırken aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan da onur konuğu olarak iştirak etti.

SAMİB Başkan Yardımcısı Günay Güneş’in moderatörlüğündeki toplantıda özellikle yeni sanayi bölgesi yatırımları, mesleki eğitim ve nitelikli istihdam çalışmaları, planlı sanayileşmenin ekonomiye faydası, üniversite-iş dünyası iş birliği ile atılabilecek adımlar gibi birçok konuda görüş/öneri paylaşıldı ve fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, genel müdürlük faaliyetleri, Sakarya özelinde yürütülen sanayileşme adımları gibi konularda bilgiler verdiği konuşmasında katılımcıların merak ettiği sorulara cevap verdi ve görüşleri not aldı. Turan, planlı sanayileşmenin verimli üretim ve ihracatta temel rol oynadığını dile getirerek Türkiye’de OSB olmayan il olmadığını, Türkiye’nin verimli OSB modelini diğer ülkelerin örnek aldığını belirtti. Ülke tarihinde sanayi yatırımı ve bölge talebinin en fazla olduğu dönemden geçildiğini, üreticilerin yeşil OSB ve karbon ayak izi konusunda duyarlı olduğunu ve kendi talepleriyle yeşil OSB modelini istediklerini, dünyanın 3 büyük batarya firmasının batarya tesis için Türkiye’de yatırıma başladığını ve elektrikli otomotivlerin batarya üretiminde ülkenin merkez olabileceğini dile getirerek OSB’leri sadece üretim bölgeleri olarak değil her alanda hizmet verecek şekilde tasarladıklarını belirtti. Sinerji Grubu’na Sakarya özelinde çalışmaları ve emekleri için teşekkür etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise mevcut 8 OSB’ye ek 6+1 OSB projesinin de başvuru dosyalarının hazırlanıp bakanlığa sunulduğunu, özellikle tarımsal üretime yönelik faaliyet yürütecek, jeotermal suyun enerji olarak kullanılacağı OSB projesi hakkında da bilgiler verdi. SATSO bünyesinde nitelikli istihdama yönelik 4 ana dala hizmet edecek bir eğitim merkezi kurma çalışmalarını tanıtarak kadın istihdamına yönelik ağırlık verdiklerinin de altını çizdi.

Toplantının devamında Sinerji Grubuna mensup katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirerek çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Haber Tarihi : 23/8/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::