Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’ncü yıl dönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Altuğ kutlama mesajında şunları dile getirdi; “Bundan tam 100 yıl önce ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek, sivil-asker demeden, koca bir milletin canları pahasına mücadelesi ile zafere ulaşılan Büyük Taarruz sonrası Türk Milleti, egemenliğini tüm dünyaya cesurca ilan etmiş ve işgal güçlerini ülkemiz topraklarından bertaraf etmiştir.

Anadolu’nun bir Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya ispat eden Türk milletinin kazandığı bu zafer sadece kendi tarihine değil, dünya tarihine de yön vermiştir. Tarihinde hiçbir zaman bir milletin ve ülkenin boyunduruğu altına girmeyen Türk Milleti bu zafer ile bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Bugün bu inanç ve azimle yeni tarihler yazarak yoluna devam etmektedir.

Tüm imkansızlıklara ve eşitsizliğe rağmen zorlukları aşarak kazanılan bu büyük zafer, bugün gururlu ve cesur duruşumuzun arkasındaki temel güçtür. Türk milleti, vatanı ve milletinin varlığı ve birliği söz konusu olduğunda, şartlar ne olursa olsun her türlü fedakârlığa hazırdır.

30 Ağustos tarihi Türk Milleti için yeni bir başlangıçtır. Bugün bizlere düşen büyük sorumluluk ise mazeret göstermeden, vazgeçmeden dünden daha çok çalışarak Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve elde edilecek başarılar ile ülkemizin geleceğini daima aydınlık tutmaktır. Atalarımızın bıraktığı bu miras çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluktur.

Bayraklarla Donatalım

1 asrı deviren 30 Ağustos Zaferimizi coşkuyla kutlayacağız. Bu vesileyle üyelerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı işyerlerinde ve evlerinde şanlı bayrağımızı dalgalandırarak, her yeri bayraklarla donatarak kutlamaya davet ediyorum. Türk bayrağı her yere çok yakışıyor.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Haber Tarihi : 29/8/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::