Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Akreditasyon Sertifika Töreni'nde "A Mükemmel Oda" statüsüne yükselme başarısı göstererek Ticaret ve Sanayi Odaları arasında en yüksek puanı alan ikinci oda oldu.

TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Sertifika Töreni'nde akreditasyon sistemi denetiminden geçen oda ve borsalar sertifikalarını Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sn. Sezai Uçarmak’ın elinden aldı.

​Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki törene; Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile oda borsa başkanları ve üst düzey çalışanlar katıldı. SATSO'yu temsilen Genel Sekreter Şevket Kırıcı ve akreditasyon sorumlusu personeller yer aldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyanın bir değişim ve dönüşümden geçtiğini belirterek, TOBB ve oda-borsa camiası olarak bu değişim ve dönüşümün öncüsü olmak zorunda olduklarını kaydetti. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, akreditasyon sistemi sayesinde oda ve borsaların kendilerini geliştirdiğini, akredite oda ve borsaların 30'dan fazla ülkenin odaları ile proje yürüttüğünü, oda ve borsaların girişimcilere en iyi şekilde hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiğini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların hizmet kalitesi anlamında, Londra, Paris, Berlin'deki oda-borsa seviyesine ulaştığını vurgulayarak, tüm dünyaya sistemi ihraç edecek konuma geldiklerini, 365 oda ve borsadan 278'inin akredite edildiğini, 35'inin de sürecinin devam ettiğini belirterek, tüm oda ve borsaların akredite olmasını hedeflediklerini söyleyerek; "Ticaret, e-ticaret ve dış ticaret, sanayi-üretim, tedarik zinciri ve AR-GE faaliyetleri, sosyal sorumluluk, turizm ve coğrafi işaret gibi yerel değerlerin tanıtımı, istihdam ve mesleki eğitim gibi konular da artık standardın yeni dönemde bir parçası haline geldi. Akreditasyon sisteminde tam puan 65'ti, şimdi tam puanı 100'e çıkarıyoruz. Geçmişte puanlarınıza göre A, B, C olarak sınıflanıyordunuz. Artık puanlarınıza göre 5, 6 ve 7 yıldızla sınıflanacaksınız. Yani A sınıfı akredite olanlar, bundan sonra 7 yıldızlı oda-borsa haline gelmiş olacak. Odaların ve borsaların akreditasyon sistemlerini birbirinden ayırıyoruz. Borsalar, artık kendilerine özgü bir standartta, asli borsacılık hizmetleri bazında denetlenecekler."

Hisarcıklıoğlu, yapılan bu değişikliklerle daha kaliteli kurumsal hizmet sunmayı hedeflediklerini söyledi.Kriterleri zorlaştırarak, oda-borsalara yeni ve daha yüksek bir hedef verdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, akreditasyon sisteminin 20. yılında oda ve borsaları bir üst lige daha çıkarmayı amaçladıklarına vurgu yaptı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO'nun kalite yolcuğunda tecrübeli ve örnek alınan bir kuruluş olduğuna değinerek şunları dile getirdi: "Önemli bir başarı ve çok daha önemli bir sertifika'ya kavuştuk. Üst kuruluşumuz TOBB tarafından tutulduğumuz akreditasyon denetiminin ardından "A Sınıf Mükemmel Oda" statüsüne yükseldik. Ticaret ve Sanayi Odaları arasında en yüksek puanı alan 2. oda olduk. SATSO, Üyelerine ve şehrine verdiği hizmet kalitesinin, düzenli iş akışının, yönetim ve personel kadro kalitesinin ve kurumsal kapasitesinin gücü ile hizmet kalitesiyle en önde olan Odalardan biri olmuştur. Bir çok oda ve borsa'nın çalışanlarını her ay Odamızda ağırlıyoruz. Kendileri akreditasyon ve üye hizmet kalitemizi anlatıyoruz. Kaliteli hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz

 Aldığımız Sertifika ve 2.cilik derecesi çok önemli başarıdır Emeği geçen Odamız Yönetimini, Meclisimizi ve değerli personelimizi kutluyor, Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyorum." dedi. 

 

 

Haber Tarihi : 11/9/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::