UR-GE Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Üyelerine yönelik Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO Üyesi firma temsilcilerinin katılımıyla webinar platformu üzerinden online gerçekleşen toplantıda hibe desteği, projeye katılım ve proje faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılırken aynı zamanda SATSO organizatörlüğünde yürütülmesi planlanan UR-GE projesine ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

SATSO Projenin Yürütücü Kuruluşları Arasında

Eğitmen Gökhan Erol genel olarak şu bilgileri paylaştı: “UR-GE Projesi ile şirketlerin bir öncü kuruluş bünyesinde kümelenme mantığıyla proje bazlı olarak yurtdışına ihracat yapar hale getirilmesi hedeflenmektedir. SATSO da bu projeye yönelik yürütücü kuruluşlardan biridir.

UR-GE kapsamında birçok şirket ihracat yapmazken yapar hale gelmektedir. Sektörel ve kümelenme bazlı işleyen proje sisteminden her sektör faydalanabiliyor. Ticaret Bakanlığı bünyesindeki birçok desteğe bireysel olarak başvurabilirken UR-GE projesi kümelenme mantığında olduğu için mutlaka işbirliği kuruluşların öncülüğü ve aracılığıyla başvurulması gerekiyor. SATSO da bir sektör ve proje belirleyip UR-GE kümelenmesi oluşturmayı amaçlıyor. Projeye şahıs, başka bir UR-GE projesinde yer alan ve işbirliği kuruluşuna üye olmayan haricindeki şirketler katılabilir. Projenin yüzde 75’i ve 6 milyon TL’ye kadar destek sağlanabiliyor.

Firmalar Hiçbir Bürokratik Süreçle Uğraşmayacak

SATSO öncülüğünde oluşturulan konu başlığı ve proje başvurma sürecinde sürecin tamamını SATSO halledecek. Firmalar hiçbir şekilde bürokratik işlemler ile ilgilenmeyecek. Proje kapsamında şirketlerin hangi eksiklikleri var, hangi eğitimlere ihtiyaçları olacak, projenin ortak vizyonunu benimsemek için neler yapılacak, yurtdışı Pazar fırsatları nelerdir gibi birçok değerlendirme sürecinden geçilecek. Buna yönelik de 3 yıllık stratejik planlama yapılacak.” diye konuştu.

Toplantı proje ile ilgili soru-cevap bölümünün ardından noktalandı.

Haber Tarihi : 15/9/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::