Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğinde "Tasarım Odaklı Etkili Sunum Hazırlama Eğitimi" gerçekleştirildi.

SATSO’nun resmi eğitim ve seminer platformu SATSO Akademi üzerinden, Eğitmen Tuba Karagöz’ün sunumuyla 3 ana başlıkta gerçekleştirilen eğitimde sunum ilkeleri, profesyonel sunum için rol ve tutum ile beden dili gibi birçok konuda ayrıntılı bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

3 Oturumda Profesyonel Sunum

Eğitimin ilk oturumunda sunuma hazırlık süreci hakkında detaylı bilgiler verildi. Sunumda olumlu atmosfer yakalamak adına zihinsel hazırlığın önemi, düşüncelerin tasarımı, görsel malzemeler, ses-nefes-konuşma hızı hazırlığı ile uygulamaları ve verilecek ana ile alt mesajların hazırlanmasına değinildi.

İkinci oturumda ise genel hazırlık, özel hazırlık, sunuma izleyiciyi katma ve içeriği oluşturmaya yönelik bilgilere yer verildi.

Üçüncü ve son oturumda ise Eğitmen Karagöz, dikkatleri yakalamanın önemine değinerek seyirciyi olumlu etkileme yolunda stresle baş etme, motivasyon verme, duruşu belirleme, yanlışların çabuk telafisi, zor durumlar ile anlık baş etme ile yardımcı malzemelerin sunum esnasında uyum içerisinde nasıl kullanılması gerektiği konusunda detaylı bilgilere değindi.

Günlük hayattan örnekler ile devam eden eğitim soru-cevap bölümünün ardından noktalandı. Eğitime katılanlara SATSO Akademi platformu üzerinden katılım belgeleri takdim edildi.

Haber Tarihi : 15/9/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::