Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, son günlerde Adapazarı İlçe Merkezinde bir AVM’nin bahçesinde şehir dışından bir firma tarafından hazırlıkları devam eden ve 28 Eylül’de başlayacak olan “Tesettür Giyim Festivali” ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Altuğ, farklı dönemlerde, şehrin çeşitli yerlerinde gerek gıda, gerek konfeksiyon sektörüne yönelik şehir dışından gelerek açılan panayır tarzı uygulamaların yerel esnafa zarar verdiğinin altını çizdi.

Başkan Altuğ yaptığı açıklamada “Şehrimize çeşitli illerden gelerek festival, panayır adı altında yapılan organizasyonlar, kentin ticari yapısına zarar vermektedir. Gerekli görüldüğü ve talep edildiği takdirde biz üyelerimize ve şehrimize yönelik bu ve benzeri organizasyonlar yapıyoruz.

Bizim yerel işletmelerimiz bu tür festivalleri düzenleyecek ve sürdürecek donanıma ve ticari etkinliğe sahiptir.  Her zaman dediğimiz gibi; biz şehrimizdeki yerel ticaret erbabımızın ve şehrimizin kazanması için uğraşırken il dışından bu tür organizasyonların gelmesini doğru bulmuyoruz.  Her defasında tepkilerin dile getirilmesine rağmen bu tür etkinliklerin devam ediyor olması da oldukça manidar. Bu konuda ilgili kurumlarımızın ivedilikle hareket ederek tüccar ve esnafımızı ticari anlamda mağdur eden bu oluşumu desteklemeyeceklerini düşünüyorum.

Haber Tarihi : 20/9/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::