SATSO Kampüsü’ne İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Mesleki Eğitim Ofisi Açılıyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası nitelikli istihdamı sağlamak ve üyelerin bu alandaki ihtiyaçlarına hızlı cevaplayabilmek için proje ve iş birliği çalışmalarına yenisini ekledi.

Bu bağlamda Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasından “Okul-Sanayi İş Birliği Sakarya Modeli Protokolü” imzalandı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleştirilen protokol törenine Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı başta olmak üzere müdürlük yetkilileri yer aldılar.

İmzalanan protokol ile SATSO Hizmet Kampüsü’nde tüm üyelere hizmet verecek üyelerin ihtiyaçlarını anlık alabilecek bir Mesleki Eğitim ofisi kurulacak. Kurulan bu ofis ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri SATSO Üyelerine mesleki eğitim konusunda, ihtiyaç duydukları eğitim, bilgi ve destek verecek.

Nitelikli istihdam için nitelikli mesleki eğitim

Protokol kapsamında öncelikle üyelerin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitimin geliştirilmesi, üye firmalarda staj imkanlarının artırılması ve okul-işletme eşleşmesinin sağlanması gibi birçok konuda karşılıklı anlaşıldı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise; “Öncelikle, mesleki eğitime ve nitelikli istihdama ciddi önem veren Milli Eğitim Bakanlığımıza, plan ve projeler doğrultusunda gayret eden Milli Eğitim Müdürlüğümüze iş dünyası adına teşekkür ediyorum. Sakarya üreten bir şehir fakat üretim merkezlerinin en büyük ihtiyacı da nitelikli personel ihtiyacıdır. Oda olarak çözümün nitelikli mesleki eğitimde olduğunu biliyoruz ve bu anlamda meslek liseleri de en doğru yapılardır. Bu yapıları kuvvetlendirmek de meslek odalarının iş birliği ile mümkün olacaktır. İmzaladığımız bu protokol kapsamında Odamız bünyesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de uhdesinde olacak SATSO kampüsünde kuracağımız bir ofis ile üyelerimize nitelikli istihdama katkı sunma anlamında destek vereceğiz. Protokolün şehrimiz ve iş dünyamız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Sakarya Mesleki Eğitim iş birliğinde de örnek olacak

İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, “Mesleki eğitim sürecinde SATSO gibi büyük meslek odalarının ve kurumlarla iş birlikleri oldukça önemli. Protokolümüz şehrimiz ve Sakarya iş dünyasına, öğrencilerimize hayırlı olsun. Hep beraber Sakarya’yı mesleki eğitimde örnek alınan başarılı bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Haber Tarihi : 21/9/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::