Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ Belarus Ankara Büyükelçisi Victor Rybak ve beraberindeki heyeti ağılardı. Ziyarette Büyükelçi’ye Sakarya programında eşlik eden ÜTİK Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Pınar da hazır bulundu.

Söz konusu ziyarette, Türkiye-Belarus arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi, bu gelişim sürecinde Sakarya’nın potansiyelinin etkili olacağı konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Birçok Potansiyeli Kendinde Barındıran Şehir

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “İsmini ticari öneminden alan, sanayisiyle tüm dünyaya üretim yapan Sakarya’ya hoşgeldiniz. Birçok potansiyeli kendinde barındıran şehrimiz, sahip olduğu stratejik konumu ile önemli yolların üzerinde bulunuyor. Aktif çalışan 8 Organize Sanayi Bölgesi ile katma değerli üretim gerçekleştiriyor ve global birçok markanın da üretim tesisine ev sahipliği yapıyor. Belarus Heyeti’ni Odamızda ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Şehrimizde Belarus’a ihracat yapan, Belarus’tan ürün ithal eden ve oradaki firmalar ile ikili ilişkilerini geliştirmiş firmalarımız mevcut. Sahip olduğumuz ciddi avantajlar ile bu ilişkileri çok daha sağlam bir zemine oturtmak, daha fazla gelişmesini sağlamaktan memnuniyet duyacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya’ya Mutlaka Gitmemizi Tavsiye Etti

Büyükelçi Rybak ise; “Sakarya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdik ve SATSO’nun da misafirperverliği için teşekkür ederiz. Üyeler için kurulmuş olağanüstü bir kompleks bizi şaşırttı. Heyetimizde iş insanları da bizlere eşlik ediyor ve Sakarya’da ikili ekonomik işbirliklerini geliştirmek için bulunuyoruz. Sakarya çok stratejik bir noktada ve yakın zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemizde mutlaka Sakarya’ya gitmemizi tavsiye etti. Belarus ile Sakaryalı birçok firma arasında da ticari işbirliği var. Umuyoruz ki daha da gelişir.  Misafirperverliği için SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’a teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Görüşmelerin ardından karşılıklı hediye takdimleri ile ziyaret programı noktalandı.

Haber Tarihi : 21/9/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::