Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğinde " Güçlü Marka Geliştirme ve Marka Yönetiminin Temelleri Eğitimi " gerçekleştirildi.

SATSO’nun resmi eğitim ve seminer platformu SATSO Akademi üzerinden, Eğitmen Reha Tartıcı’nın sunumuyla online olarak gerçekleşen eğitimde firmaların markalaşma sürecinde başarı sağlaması ve süreklilik göstermesi adına ayrıntılı bilgiler katılımcılar ile paylaşıldı.

Eğitmen Tartıcı, eğitime katılan SATSO Üyelerine pazar bölümlendirme, hedef pazar seçimi ve konumlandırma, 4p (ürün, fiyat, dağıtım ve tutundurma) stratejileri, bütünleşik pazarlama iletişimi ve pazarlamada güncel yaklaşımlar başlıkları altında bilgiler vererek tavsiyelerde bulundu.

Tartıcı; “Pazarlama fonksiyonunun önemli bir parçası olma niteliğini taşıyan marka ve bu markalara ait karar süreçleri karmaşık bir dizi elemi içerir. Pazar koşullarının markaları başarılı olmaya ve gücünü gün geçtikte arttırmayı hedeflemelidir. Tüketicinin markalarla arasında kurduğu duygusal bir bağ vardır ve markalara anlam yükleyerek o anlamı satın alırlar. Markalaşma, kurumların kalite, güven ve başarı sağlaması yönünden büyük önem arz etmektedir.”

Güçlü marka oluştuğunda tüketicinin o markayı kendi tercih ettiğine dikkat çeken Tartıcı, “Markayı inşa ederken ana unsur ilk basamak güçlü temel olmaktadır. Tüketimde kategoriye ihtiyaç duyulur ancak marka satın alınır. Birçok şeye ihtiyaç duyarsınız gidip markaları satın alırsınız. İnsanlar sizi arıyorsa güçlü bir markasınızdır; siz insanları arıyorsanız markanızı daha iyi yerlere getirmeniz gereken günler vardır. Bazı şeylere değeri bizler veriyoruz. Yıkılan, kapatılan, bizler için geçmişi olan somut şeylerden bir parça biriktiriyoruz. Yüklenen değer algıyı değiştirir. Basit bir ürüne yapıştırılan güçlü marka logosu o ürünün değerini, algısını değiştiriyor.”

Günlük hayattan örnekler ile devam eden eğitim soru-cevap bölümünün ardından noktalandı. Eğitime katılanlara SATSO Akademi platformu üzerinden katılım belgeleri takdim edildi.

Haber Tarihi : 29/11/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::