Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Bilişim ve Telekomünikasyon sektör grubu temsilcisi 31. Meslek Komitesi ile Sakarya Bilişim Sektörü Derneği (SABİDER) iş birliği, Türkiye Bilişim Dernekleri Federasyonu paydaşlığında sektörel istişare ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Erdem Ercan ile Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı etkinliğin ev sahipliğini TÜBİFED Başkanı ve SATSO Meclis Üyesi Necmettin Kırık, SABİDER Başkanı Nahit Gök ile SATSO 31. Meslek Komitesi Başkanı İmdat Delican ve Komite Üyeleri üstlendi.

Sektörden firma temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda işyeri açılışı ve çalışma ruhsatı, teşvik ve hibe destekleri gibi birçok önemli noktada gereken mesleki yeterlilik belgesinin nasıl alınacağı ve faydaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

TÜBİFED Başkanı ve SATSO 31. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Necmettin Kırık, “Çalışmalarımıza destek veren tüm sektör temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Sektörümüzün sorunlarının çözümü ve daha ileriye gitmek adına 3 ayrı kuruluşta da görev bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz. Sakarya’nın bir bilişim merkezi olması, katma değerli üretim konusunda dünya ile rekabet edecek bir il olması için de çabalıyoruz. Odamız Yönetiminin de bu konuda bizlere hep desteği oldu. Bu dönem de aynı istek ve heyecanla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Seçimlerden sonra meclis ve komite üyelerimizle ciddi bir çalışma dönemine girdik. Her komitemiz, Meclisimiz bir plan dahilinde ve kendilerine koyacakları hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürecekler. 31. Meslek Komitemizin bugün yaptığı gibi diğer komitelerimiz de sıklıkla üyeleriyle bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştirecekler. Odamızın 15 bini aşkın üyesinden aldığı gücü doğru projelerde kullanması çok önemli. Bilişime yönelik son dönemde çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik ve bu sektörün gelecek için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Oda olarak sadece sektörünüz, işiniz ve firmanızın sorunları için değil Sakarya’da ihtiyaç duyduğunuz her anlamda yanınızdayız.” ifadelerini kullandı.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, “Sizlerin oylarıyla 31. komitesinde ve meclisimizde sektörünüzü temsil edecek, sorunlarının giderilmesi için çalışacak üyeler görevlerine başladılar. 2022-2026 dönemi, Bilişim ve Telekomünikasyon sektörünün tüm temsilcilerine ve hepimize hayırlı olsun. Sizlerin temsil ettiği bilişim sektörü son yıllarda en katma değer yaratan sektörlerin başında geliyor. Sektörü temsil eden Odamız üyelerinin önceki dönemdeki çalışmalarını gördükçe bu meslek grubu için bu dönemin de çok verimli geçeceğini tahmin edebiliyorum. İnanıyorum ki; sizlerde gördüğümüz istek ve arzu sektörünüze yenilik ve katkı olarak dönecektir.” dedi.

SABİDER Başkanı Nahit Gök, “Sektörümüz hızlı şekilde büyümeye devam ediyor. 90’lardan bu yana teknolojik gelişim ve çeşitlilik ülkemize yayılmış durumda. Uluslararası firmalar teknolojiyi yöneten pozisyondalar. Ülkemiz yazılımcı yetiştiren ancak yazılım üretmeyen pozisyonda. Ciddi bir beyin göçü sorunumuz var. Yutdışına giden de var, burada olup evinden yurtdışı firmaları için çalışan yazılımcılarımız da var. Yazılım firmalarımızın daha bilinçli çalışması ve bu konuya daha da fazla destek verilmesi gerekiyor. Çok fırsat var ve bunları değerlendirerek hem yazılım hem de donanım sektörlerinde dünya ile rekabet edecek konuma gelmeliyiz. SABİDER olarak sektörün birlikte hareket etmesi, rekabetten ziyade herkese fayda sağlayacak bir ortak akıl çalışmalarıyla daha ileriye gitmemiz için çalışıyoruz. Mesleki yeterlilik belgesinin öneminin de tüm sektörümüz tarafından anlaşılmasını istiyoruz. Bu doğrultuda bizler her üyemizin bu belgeye ulaşması için çalışacağız. İstişare toplantımıza katılan tüm paydaşlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber Tarihi : 5/12/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::