Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Sakarya’nın yerel basın mensupları ve medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Erdem Ercan  ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğini üstlendiği etkinliğe Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, Basın İlan Kurumu Sakarya Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Yücel Velioğlu ile çok basın camiasının her kademesinden çok sayıda davetli yerel basın mensupları iştirak ettiler.

Başkan Altuğ: “Bizim için bir gelenek”

Davetli basın mensuplarına katılımları için teşekkür ederek konuşmasını gerçekleştiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Yerel basın mensuplarımız başta olmak üzere ülkemizdeki tüm basın mensuplarımızın gününü kutluyorum. Sizler bizim en önemli paydaşlarımız arasındasınız. SATSO olarak basın camiamız için önemli olan 10 Ocak ve 24 Temmuz tarihinde gelenek olarak bir araya geliyoruz. SATSO olarak yoğun bir seçim dönemini geride bıraktık ve yenilenmiş hizmet organlarımızla 4 yıllık yeni bir sürece başladık. Yeni Meclis Başkanımız, Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz ile aynı şekilde üyelerimiz ve Sakarya’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Azalan Hızlı Tren Seferleri ve Cengiz Topel Havaalanı

Başkan Altuğ konuşmasında gündemdeki konuları basın mensuplarıyla paylaşarak şunları dile getirdi: “Hemen yanı başımızda bulunan ve pandemi öncesinde yoğun şekilde sivil havacılık için kullanılan Cengiz Topel Havaalanı’nda pandemiden sonra sivil uçuşlar yapılmıyor. Şehrimize 15-20 dakikalık bir mesafedeki havaalanını değerlendirmemiz gerekiyor.”

Raylı Sistem İhtiyacı

Şehirde raylı sistem ihtiyacına yönelik de değerlendirmede bulunan Altuğ Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemler ile ilgili çalışmalarını olumlu bulduklarını dile getirerek; “Sakarya üreten bir şehir ve hızla gelişiyor, rekabet ettiğimiz bir çok şehre göre bir çok avantajlara sahibiz. Bütün yollar Sakarya’dan geçiyor. Bu denli büyüyen bir şehrin rekabet ettiği şehirlerdeki avantajlara sahip olmalıyız. Şehrin arterlerinin birbirine raylı sistemle bağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda raylı sistemlere geçmeliyiz. Bir an önce gerekli adımlar atılmalı.” dedi.

“Biz de Proje Bitmez”

SATSO’nun proje odaklı çalıştığına vurgu yapan Başkan Altuğ; “Biz de proje bitmez. Özellikle, endüstri ve tarımsal üretim ile ilgili projelerimiz var. Şehrimizin sanayi anlamında büyümesini planlarken tarım dışı arazilerde bunu tasarlıyoruz. Turizm ile ilgili ciddi yatırımlar bekliyoruz ve ciddi bir potansiyelimiz var. Gastronomi turizmi hem dünyada hem Türkiye’de çok ciddi boyutlarda, biz de Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı kitabımız ile buna zemin hazırladığımızı düşünüyorum. Bu konu ile ilgili de çalışmalarımız olacak. Odamızın yanında inşaatı süren restoranda geleneksel tatlarımızı sunacağız.” dedi.

Meclis Başkanı Erdem Ercan, “Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun. Yerel medya mensuplarımız türlü zorluk ve güç koşullarda işlerini yapmaya gayret ettiklerini görüyor ve takdir ediyoruz. 106 yaşında olan Odamız için basın camiası her zaman önemli bir paydaş olmuştur. Bizler şehrimize ve üyelerimize hizmetlerimize devam edeceğiz ve ortak payda da sizlerin de desteği çok önemlidir. Önce Sakarya ve şifremiz54 diyeceğiz.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, “Gazetecilerin her özel gününde bizleri arayan ve bir araya getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ başta olmak üzere, Meclis Başkanına ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Günümüz kutlu olsun.” dedi.

Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, “Tüm gazeteci arkadaşlarıma hoş geldiniz diyor ve bizlerin bir araya gelmesine vesile olan SATSO’ya teşekkür ediyoruz. SATSO’nun seçim sonrası yeni dönemi üyelerine ve ilimize hayırlı olsun. Bu şehir için hepimiz çalışacağız. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müz kutlu olsun.” diye konuştu.

Etkinlik sonunda basın mensuplarının soruları cevaplanarak görüş ve önerilerine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ve basın mensuplarına özel hazırlanan hediye takdimleri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 10/1/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::