Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor.

TBMM Genel Kurulunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun kapsamında TOBB’a olan borçlar (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre, üyelerin oda ve borsalara olan aidat, navlun hasılatından alınacak oda payları ve borsa tescil ücreti ile oda ve borsaların Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine olan aidat borçları, bunlara ait faiz, gecikme faizi, gecikme zamları) yeniden yapılandırıldı.

Bu doğrultuda, kamuoyunda Torba Kanun olarak adlandırılan 13 Mart 2023 tarih ve 7440 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu” un yürürlüğe girmesiyle Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine de ödeme kolaylığı sağlandı.

7440 sayılı Kanun, üyelerimizin SATSO’ ya olan 2022 yılı ve öncesine ait geçmiş dönem aidat borçlarını ödemede kolaylık getirmektedir. Bu bağlamda, geçmiş dönem aidat borçlarına isabet eden gecikme zamlarının tamamı af olmakta, sadece anapara ödemesi yapılabilmektedir. Anapara, 9 taksite kadar taksitlendirilebilmektedir. Kanundan yararlanmak için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023’tür.

Haber Tarihi : 14/3/2023
PAYLAŞ
Son Haberler ::