Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Çanakkale Zaferi'nin 108'nci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin önüne çıkan her türlü engeli aşabileceğinin en güzel örneğidir. Çanakkale Zaferi aynı zamanda, dünyada Türk Milleti ve Türk ordusundan başka hiçbir milletin ve hiçbir ordunun yazamayacağı büyük bir destandır.

'Çanakkale geçilmez' diyerek Türk Milletinin kaderini ve dünya tarihinin seyrini değiştiren, vatan, bayrak, istiklal ve hürriyet kavramlarına yeni bir mana yükleyen Şerefli Türk Ordusu, Çanakkale Zaferi ile bu değerleri uğruna yapabileceklerini tüm dünyaya göstermiştir.

Bu Kutlu Zafer, 'Taarruzu değil, ölmeyi' emrediyorum diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin, on binlerce gazimizin ve kısacası topyekun milletimizin zaferidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu aziz toprakları kalıcı vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Haber Tarihi : 17/3/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::