Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TOBB ETÜ-SEM) işbirliğinde "Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi" gerçekleştirildi.

SATSO’nun resmi eğitim ve seminer platformu SATSO Akademi üzerinden Eğitmen Aycan Ulusan sunumu ve moderatörlüğünde gerçekleşen eğitimde; sosyal medya platformlarının amaca uygun kullanımı, hedef kitlenin belirlenmesi ve ulaşmak adına en doğru platform, dijital itibar yönetimi gibi ayrıntılı birçok konuda katılımcı SATSO üyesi firma temsilcilerine bilgiler aktarıldı.

Eğitmen Ulusan, online gerçekleşen eğitimde sosyal medya platformlarının farklı içerik türlerine göre çeşitlendiği ve hedef kitleleri bu içeriklerde buluşturduğuna dikkat çekerek aynı platformda farklı hedef kitlelerin de var olduğunu belirterek sunumunda şu ifadelere yer verdi: “Sosyal medya ile yeni bir dünya ve yeni bir birey kavramı ortaya çıktı. Sosyal medya aynı anda birçok hedef kitleye, birçok pazara hitap eden bir oluşum. İnstagram, Twitter, Facebook ve Youtube ilk akla gelen platformlar ve kendi içlerinde çok çeşide sahipler. Bunun yanında sadece tek bir konuya ve hedef kitleye uygun içeriklere sahip olan platformlar da var.”

İşletmelerin sosyal medya platformlarında var olması ve devamlılığın sağlanması adına kritik süreçlere de değinen Ulusan; “Ekonomik olarak bakıldığında ise geleneksel iş süreçleri de e-ticaret siteleriyle paralel olarak sosyal medyada şekillenmeye başladı ve yeni sürece ayak uydurmaya direnenler için devamlılık zor hale geldi. Sosyal medyada kritik noktalar mevcut. Hedef kitleyi güvende hissettirmek gerekiyor. Mavi tik gibi kurumsallaşmayı simgeleyen önemli özelliklerin kullanılması, paylaşım yoğunluğu ve reklam amaçlı paylaşımlar ile takipçi kitlenin bıktırılmaması gerekiyor. Artık platformların reklamlarda ciddi şekilde profesyonel ve direk hedef kitleye ulaşan hizmetlerini biliyoruz. Bunların da aktif olarak kullanılması işletmelere ciddi katkılar sağlayacaktır.” Dedi.  

Eğitimin son bölümünde katılımcıların konu hakkında merak ettikleri cevaplandırıldı. Eğitime katılanlara SATSO Akademi platformu üzerinden katılım belgeleri takdim edildi.

Haber Tarihi : 3/4/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::