Haydi Sakarya Çocuklara Oyuncak, Geleceğe Umut Taşıyalım!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli gerçekleşip toplam 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında bölgenin gıda, barınma ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Acı depremlerin üzerinden geçen iki aylık sürecin ardından SATSO, bölgenin sosyal anlamda da normale dönmesi çalışmalar yapıyor. Özellikle çocuklara yönelik destekleri ilk günden beri devam eden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğündeki iş dünyası, bu defa da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda depremzede çocukları mutlu etmek, onların acısını bir nebze de olsa hafifletmek adına bir oyuncak bağış kampanyası başlatıyor.

3 Nisan’da Başlayacak 18 Nisan’da sona erecek

3 Nisan’da başlayacak olan “Çocuklara Oyuncak, Geleceğe Umut Taşıyalım” isimli oyuncak toplama kampanyası 18 Nisan’da sona erecek. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında toplanacak olan oyuncakların kullanılmamış ya da az kullanılmış oyuncaklar olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Sakaryalıların ve şehrin iş dünyası temsilcilerinin destekleriyle toplanacak oyuncaklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle deprem bölgesindeki çocuklara gönderilecek. 

Kampanya ile ilgili açıklamada bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, deprem bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak adına ilk gün itibariyle başlattıkları destek seferberliğinin aralıksız devam ettiğini ifade ederek şunları dile getirdi; “Biliyoruz ki yaşanan büyük felaketin ardından maddi olanaklar anlamında telafi edeceğimiz şeyler varken telafisi asla mümkün olmayacak kayıplar da yaşandı. Özellikle çocuklarımızın taşıyamayacağından fazla yükün altına girerek acıyla ve olanaksızlıklarla erken dönemde tanışmış olmaları çok üzücü. Eminim ki şu anda ulusal uluslararası pek çok kurum kuruluş, kişi çocukların bu süreçten en az hasarla çıkabilmeleri için gayret ediyor.

Biz de SATSO olarak, Sakarya iş dünyası ve Sakarya Halkının destekleriyle çocuklarımızı onların bayramında, yani 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yalnız bırakmayıp yanlarında olduğumuzu hissettirmek adına bir oyuncak kampanyası hareketi başlatmak istedik. Şehrimizdeki tüm gönüllü vatandaşlarımızın bölgedeki çocukları sevindirmek için Odamıza ileteceği oyuncakları SATSO’dan deprem bölgesine göndereceğiz. Sakaryamız bölgedeki destekleri ve çalışmalarıyla örnek olmuş bir şehir. İnanıyorum ki bu anlamlı kampanya ile de oradaki çocuklarımızın kalbine dokunup orada kalırız. Onların mutluluğuna katkı sağlamak için hep birlikte kampanyaya destek olalım.”

Haber Tarihi : 3/4/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::