Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TOBB ETÜ-SEM-) işbirliğinde “Toplantı Kültürü, Karar Verme Ve Zaman Yönetimi” eğitimi gerçekleştirildi

SATSO’nun resmi eğitim ve seminer platformu SATSO Akademi üzerinden online olarak düzenlenen eğitimde Eğitmen Adnan Erbaş’ın sunumu ve anlatımıyla konuyla ilgili bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Eğitmen Erbaş tarafından eğitime katılan SATSO Üyelerine; etkili karar verme süreci ve aşamaları, toplantı verimliliği için yapılması gerekenler, etkili zaman kullanımı konularına gibi birçok konuda bilgiler paylaşıldı, gerçek hayattan örnekler verilerek tavsiyelerde bulunuldu.

Erbaş; “Verimsiz hazırlık ve okuma verimsiz bir toplantıyı da beraberinde getirir. Toplantıda gereksiz konuşmalardan kaçınılmalı, zaman verimli kullanılmalı, direkt olarak sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik istişarelere başlanmalıdır. Toplantıya çağıracağınız kişiler de toplantının gidişatını önemli ölçüde etkiler; bu nedenle katkı vermeyecekleri, beni neden çağırdılar diye düşünenleri toplantıya çağırmamakta fayda vardır. Toplantıda herkes herkesi görmelidir, görüş ayrılıkları normal şekilde karşılanmalı ve her karara saygı duyulmalıdır. Sürekli fikir ayrılığı yaratmak, tavsiyelere karşı olmak ve tek taraflı düşünmek saygınlığı yitirir.

Zamanı planlamak oldukça basit ancak çok etkilidir. Söz uçar yazı kalır ve planlarımızı sürekli bir kenara not almalıyız, sadık kalmalıyız ve takibini yapmalıyız. Günlük- haftalık- aylık planlamalar ile ilerlemeliyiz. Plansızlık maalesef erteleme hastalığını da beraberinde getiriyor. Bahaneleri bir kenara bırakarak kendimize bir zaman tutmalı ve o zamanda işi bitirmeye çalışmalıyız. Uzun işlerimizi parçalara ayırarak tamamlamak daha kolay olacaktır.

Karar verme sürecinde acele etmemeliyiz. En kötü karar kararsızlıktır; zaman ve para kaybına neden olur. Karar vermek konusunda demokratik davranmalı, hayır demeyi bilmeli, alternatif oluşturmayı bilmeliyiz. Mantıklı düşünüp sonuçları göz önüne almadan karar vermemeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Eğitimin son bölümünde katılımcıların konu hakkında merak ettiklerinin cevaplandırıldığı soru-cevap bölümü gerçekleştirilirken, eğitime katılanlara SATSO Akademi platformu üzerinden katılım belgeleri otomatik olarak takdim edildi.

Haber Tarihi : 17/5/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::