Sakarya Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Sakarya Valiliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sapanca Belediyesi başta olmak üzere İlçe Belediyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının paydaşlığında gerçekleştirilen PSB Anatolia 2023 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı 6. Kez kapılarını ilgililere açtı.

Sapanca Kırkpınar’daki 60 bin metrekarelik açık hava fuar alanında 4 gün sürecek olan etkinlikte 230 firma, 24 belediye ürünlerini sergilerken birçok ülkenin satınalma temsilcisi de hazır bulundu.

Fuarın açılış törenine Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, Siyasi Partilerin İl-İlçe Başkanları ve Gençlik-Kadın Kolları Başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Süs Bitkisi Sektörel Kuruluşları katılırken birçok basın mensubu da hazır bulundu.

Açılış Töreninde konuşmalarını gerçekleştiren fuar koordinatörü Remzi Adıyaman, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Yasin Otuzoğlu, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz; fuarın hem ülke hem dünyada sektörün nabzının attığı bir merkez olduğuna vurgu yaptılar. Şehirlerdeki yeşillik ve peyzaj mimarisinin artırılmasının şehirlerde mimari güzellik kadar yağmur suyu yönetimi, sıcaklık düşüklüğü gibi birçok konuda da önemli artıları olduğunu vurguladılar. Sakarya’nın bu sektörün üretim ve ihracatta merkez haline gelmesi için gerekli tüm altyapı, iklim ve toprak bütünlüğüne sahip olduğunu; 6 yıldır devam eden bu fuar ile de sektörün toplanma ve ticari iş birliği merkezi olduğunun da altı çizildi.

Fuar açılışında kürsüden konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “2018 yılında bir festival olarak hayata geçen ve bugün 6. Yılında uluslararası bir fuar haline gelen bu büyük organizasyon ile ihracatımız ciddi anlamda arttı, ithalatımız azaldı. Şehrimizin ve ülkemiz için ürettiğini satmak çok önemli. Fuarın bugünlere gelmesinde herkesin çok emeği var. Fuarımızın şu anki potansiyelinden oldukça mutluyuz. Birçok ilden ve ülkeden üreticinin ilgi gösterip katılması da ayrıca bizi motive ediyor. Biz de Odamız iştiraklerinden olan SATSO A.Ş bünyesindeki ülkemizin kapasite bakımından en büyük Doku Kültürü Laboratuvarı olan Sakarya Tarımsal Ürünler Üretim Mükemmeliyet Merkezi standıyla fuardaki yerimizi aldık. Tüm üreticileri ve ilgilileri davet ediyoruz. Çünkü üreticilerin her türlü ihtiyacını gidermeye hazır bir laboratuvarı hizmete soktuk.  Fuarın sektöre şehrimiz ve ülkemizin ekonomisine katkı sunması diliyor, fuarın hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Açılış töreni ve kurdele kesiminin ardından protokol temsilcileri fuar alanındaki stantları gezerek ürünler ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

SATSO Başkanı A. Akgün Altuğ, fuar alanında SATSO standına gelen protokol heyetine Doku Kültürü Laboratuvarı bünyesinde üretilen ürünler hakkında bilgiler paylaştı.

Haber Tarihi : 7/9/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::