Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sakarya İrtibat Ofisi iş birliğiyle IPARD III programı kapsamında “M3-Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” desteği hakkında tanıtım ve bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

TKDK Sakarya İrtibat Ofisi Yetkililerinin sunumlarıyla gerçekleşen toplantıda SATSO üyelerine programın amacı, destek ve teşvik oranları, desteklerden yararlanma şartları gibi birçok konuda ayrıntılı bilgiler paylaşıldı ve merak edilen sorular TKDK Kütahya İl Koordinatörü Birsen Karaaslan ve TKDK Sakarya İrtibat Bürosu Uzmanı Yasir Eriş tarafından cevaplandırıldı.

TKDK Yetkililerinin verdiği bilgiler genel olarak şu şekildeydi; “Bilindiği gibi İPARD Programı artık81 ilin tamamını kapsamaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 21 Mart 2024 tarihinde IPARD III Programı Birinci Başvuru Çağrı İlanına çıktı.

 “M3-Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” çağrısı kapsamında Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Yumurtanın İşlenmesi ve Pazarlanması konularında destek ve hibeler sunulmaktadır.

Bunun yanında sektörlerinde sunulacak projelerin yapım işleri, makine-ekipman ile hizmet alımları ve görünürlük harcamalarına yönelik giderler de desteklenecektir. %50’ye varan hibe oranları üretici örgütlerinin yapacağı ortak yatırımlarda ise %70’e kadar çıkabilmektedir. Yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi ve atık yönetimi ile ilgili olarak yapılacak harcamalar için de %10 oranında ilave hibe desteği sağlanabilmektedir. Program kapsamında girişimcilere toplam 66 milyon euro hibe desteği sağlanması amaçlanmaktadır.

9 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek başvurular için yatırım yapılacak ildeki TKDK İl Koordinatörlüğüne veya TKDK İl İrtibat Ofislerine müracaat yapılması gerekmektedir.” diye belirtildi.

Haber Tarihi : 29/3/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::