Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya İmalat ve Malzeme Sektörü Temsilcisi 26. Meslek Komitesi, sektörün geleceği için nitelikli istihdama yönelik çalışmalar planlamak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş ev sahipliğinde, 26. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Okuyan ve Komiteden Meclis Üyesi SAMİKOP Başkanı Lütfi Sunman ve Meclis Üyesi Musa Tever’in organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıya, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, ASEM Adapazarı Serdivan Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Öztürk, Sakarya Sandalyeciler ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Kılıç ile Kaynarca Mobilya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Ekşioğlu ve Güray Çalışkan, SATSO 26. Meslek Komitesi Üyeleri iştirak ettiler.

Toplantıda Sakarya’nın mobilya üretiminin merkezi olacağı, Türkiye’de de sayılı üretim merkezlerinden biri olması öngörülen Kaynarca’da sektörün ihtiyacı olan nitelikli personel yetiştirilmesine yönelik SUBÜ bünyesinde 4 yıllık iç mekân tasarımı ve mobilya imalatı bölümünün açılması konuşuldu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Nitelikli eğitim ve personel ihtiyacı günümüzde neredeyse tüm sektörlerde en önemli ihtiyaç haline geldi. İş dünyasının üniversite ile daha da işbirliği içerisinde çözüm odaklı çalışması gerektiğini biliyoruz ve çalışmalarımızı işbirliği içerisinde sürdürüyoruz. İlimizdeki diğer mesleki tabanlı sivil toplum kuruluşları ile de ortak amacımız bu doğrultuda şehrin gelişimine katkı sunmak.

Şehrimiz gelişirken bu büyümenin bir istihdam ihtiyacı olacağını ve buna hazırlık yapmamız gerektiğini biliyor ve bu yönde çalışmalar da yürütüyoruz. Örneğin OSB’lerimizin içinde belirli alanları nitelikli eğitim için kullanmaya çalışıyoruz. Kaynarca ilçemiz de mobilya üretimi sektörü açısından kurulan OSB ile birlikte önemli yerlerden biri haline gelecektir. Dolayısıyla komitemizin bu gelişime katkı sunmak ve ihtiyaçları karşılamak amacıyla bu bölgede nitelikli istihdam oluşturma gayretleri var ve bunu destekliyoruz. Üniversitemizin de bu konuda işbirliği içinde gayret edeceğini düşünüyorum.” dedi.

SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, “Üniversite olarak tüm çabamız daha çok öğrenci gelsin, eğitim nitelikli sağlansın ve kontenjanlarımız dolu olsun. Bizlerin derdi nitelikli insan yetiştirmektir. Kaynarca mobilya konusunda projeleriyle çok daha iyi konuma yükselecektir.  Kaynarca’da hem ön lisans hem de lisans fakültelerimiz var. Sektörün personel ihtiyacına yönelik çalışmalarda gerekli ihtiyaçları belirleyerek işbirliği içerisinde eğitim konusunda katkı vermek isteriz.” dedi.

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, “Kaynarcada biri tamamlanmış biri de yapımı devam eden 2 OSB var ve ek olarak SAMİKOP projesi de devam ediyor. Sanayinin ritminin atacağı bir ilçe olacağız. Mobilya sektörüne yönelik yatırımlarla bu sektörü ülkedeki en önemli merkezlerinden biri olacağımızı ümit ediyorum. Gelecekte istihdam sıkıntısı yaşamaması adına bu sektöre yönelik bir eğitim merkezinin açılması için Kaynarca Belediyesi olarak sorumluluk almaya hazırız.” dedi.

Toplantı sonunda SATSO, SUBÜ, KAMOSB, SAMİKOP ve Kaynarca Belediyesi arasında protokol imzalanarak çalışmalara başlanılması hedefleniyor.

 

Haber Tarihi : 30/9/2021
Haber Medya
Paylaş