Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde ilki gerçekleştirilen Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni’ne iştirak etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün açılış konuşmalarıyla başlayan törende, “Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” ve “Girişimci Kadın Gücü” olmak üzere iki ana kategoride ödüller verildi. Programa SATSO’yu temsilen Sakarya KGK Başkanı Zehra Dirim ve Kurul Üyeleri iştirak ettiler.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Aklın ve başarının cinsiyeti olmaz, kadın güçlü olursa toplum ve ülke güçlü olur. Şirketlerimizin kadın istihdamı her geçen gün artıyor. Ödül almaya hak kazanan 10 şirketimizin 7'si ise kadınlar tarafından yönetiliyor.  İşte herkes görsün ki fırsat verilirse, önlerine engel çıkarılmazsa kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Böyle muhteşem başarılara imza atan kıymetli kadın girişimcilerimizi yürekten kutluyorum.

Sakarya İl KGK Başkanı Zehra Dirim de programın ardından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasında kadın girişimci ve kadın iş gücünün önemini biliyoruz. Kurul olarak da özellikle sanayide kadın eli projesine yönelik hassasiyetle çalışmaya devam ediyoruz. 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik gününde, böyle anlamlı bir günde, düzenlenen yarışmaya katkı verenleri tebrik ediyor, ödül alan girişimci kadınlarımızı ve firma çalışanlarını tebrik ediyorum.” dedi.

Haber Tarihi : 21/11/2022
Haber Medya
Paylaş