Sakarya Ticaret ve Sanayi Danışmanlık ve Emlak Müşavirliği sektör grubu temsilcisi 28. Meslek Komitesi öncülüğünde sektörde faaliyet gösteren üyelere yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

28. Meslek Komitesi mensubu olan SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, Komite Başkanı Hatice Demir ve Komite Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona SATSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Cem Gün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Tiryaki, Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Seçgin ve 28. Meslek Grubu üyeleri iştirak ettiler.

İstişare Toplantısında konuşan SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, birlik ve beraberlik ve Sakarya’ya hizmet vurgusu yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi; “Mensubu bulunduğum 28. Meslek grubu bir çok alt sektörü bünyesinde barındıran bir grup. Ben bunu SATSO profili olarak nitelendiriyorum. Yani birbiri ile temas eden ancak içeriği itibariyle farklı alanlardan oluşan sektör mozaiğiyiz. Biz sektörel olarak birbirinden ayrışan yanlarımızı, benzerliklerimizle harmanlayarak avantaja çevireceğiz ve güçlü bir grup olarak üyelerimizi temsil edeceğiz. 

Sahip olduğumuz farklılıkların birer kazanım olduğu bilinci ile de saygı çerçevesinde bir seçim dönemi geçirdik. Bilirsiniz; “birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek gelişmedir, birlikte çalışmak başarıdır” diye bir söz var... Bugün burada gördüğüm bu tablo; birlikteliğimizin sonucu olan başarının ilk adımıdır. Yeni dönemimiz hepimize hayırlı olsun. Bundan böyle elimizden geldiğince hem şehrimizin geleceği adına hem de ticaretin ve sanayinin gelişmesi adına üzerimize düşen görevin gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Bu doğrultuda Sakarya’mızın hak ettiği konuma ulaşmasında tüm oda organ üyelerimiz ile birlikte kendi payımıza düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek önceliğimiz olacak.    

Tüccar ve sanayicimizin önünü açmak, onların üretim, yönetim, satış, pazarlama, ihracat ve inovasyon yetkinliklerini geliştirmek, aradıkları nitelikli istihdam profiline ulaşmalarını kolaylaştırmak üzere projeler, iş birlikleri ve sonuç odaklı çalışmalarımız artarak devam edecek. Bizler, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Sakarya’nın kalkınma yolculuğuna destek vereceğiz. Burada hepinizin katkıları çok kıymetli. Gerek bireysel, gerek grup olarak hepinizin deneyimleri, önerileri, öngörüleri bizlere kılavuzluk etmeli. 4 yıl boyunca bu hassasiyetle hep birlikte çalışacağımıza inanıyorum.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Cem Gün; “Yeni dönemimiz hepimize hayırlı olsun. Önümüzdeki 4 yıl için hedeflerimiz doğrultusunda dinamik ve gençleşen SATSO meclisi ile üyelerimiz ve şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz. 28. Meslek Komitesi olarak 2022-2026 dönemine SATSO Meclis Başkanı ve meclis Divan Katibi kazandırdınız, tebrik ediyorum. Bu anlamda da sorumluluğunuz var.

Çalışmalarımızın altlığını birlik, beraberlik ve dayanışma ruhumuz oluşturacak. Doğru aksiyonlar alabilmemiz komitelerimizin gayretine bağlıdır. Bizim hareket noktamız üyelerimizdir. Sizlerden aldığımız geri dönüşler ile iş programlarımızı şekillendirerek, hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; çözüme ulaştırdığımız her konu başlığı üyelerimizin ve dolayısıyla şehrimizin gelişimi ve geleceğine atılmış bir adımdır. Odamız üyelerimizin iş yönetim şekillerine, üretim anlayışlarının değişmesine ve buna paralel olarak endüstrilerinin gelişmesine verdiğimiz katkılar, Türkiye ekonomisinin de yönünü tayin etmektedir. Bu yüzden siz sektör temsilcilerimizin desteği bizim için çok önemlidir.  Biz birlikte üreterek büyüyeceğiz.” diye konuştu.

28. Meslek Komitesi adına konuşan Komite Temsilcisi Mehmet Demir ise katılımcıları selamlayarak; “Bir araya gelerek temsil ettiğimiz sektörlerimizin sorunlarını görüşmek, fikir alışverişinde bulunmak adına güzel bir istişare toplantısı olmasını diliyoruz. Burada konuşacağımız her konu, üyelerimizin verecekleri her fikir bizlerin çalışmalarına rehber olacaktır. Katkılarınız için teşekkür ediyoruz. Hep birlikte verimli bir çalışma dönemi diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı tarafından Oda faaliyetleri, çalışma alanları, planlanan ve hayata geçirilecek projeler, komitelerin sektörel çalışmalarına katkı sunacak bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.

SATSO çalışmalarının anlatıldığı sunumun ardından İstişare toplantısına iştirak eden sektör temsilcileri, sektörel konular ile ilgili görüş ve önerilerini, yaşadıkları problemleri dile getirdiler ve komite üyelerine yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar dilediler.

Haber Tarihi : 21/12/2022
Haber Medya
Paylaş