Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 12. Meslek Komitesi (Kitap, Kırtasiye, Basım, Reklam, Medya ve Yayın Kuruluşları) aylık olağan toplantısında meslek grubundan yerel basın temsilcilerini ağırladı.

12. Meslek Komitesi Başkanı Ender Gürsoy öncülüğünde Komite Üyelerinin ev sahipliğindeki toplantıya, Basın İlan Kurumu Sakarya Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin ile 12. meslek grubuna mensup basın temsilcileri iştirak etti.

Toplantıda yerel ve ulusal basının sorunları ile çözüm önerilerine yönelik istişareler yapılırken Basın İlan Kurumu Sakarya Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı tarafından yeni Basın Yasası hakkında bilgi verildi.

Basın İlan Kurumunun faaliyetlerine de değinen Çorbacı toplantıda yerel medyanın daha güçlü olması adına gayret ettiklerini vurguladı, merak edilenleri cevapladı.

Toplantıda, yeni basın yasasının medya sektörüne getireceği yükümlülükler de detaylı olarak değerlendirildi.

Komite Üyeleri de katılımcı sektör temsilcilerinin ortak sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, basın sektörünün desteklenmesi ve çözüm önerileri noktasında işbirliği çalışmalarına ağırlık verilmesi konusunda fikir birliği sağlandı.

Haber Tarihi : 20/1/2023
Haber Medya
Paylaş