Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 23. Meslek Grubu (Konstrüksiyon ve Metal İşleme) üyeleri, sektörel istişare ve çalıştay toplantısında bir araya geldi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Başkan Yardımcısı Cem Gün’ün de mensubu olduğu komitenin etkinliğine Komite Başkanı Salih Daldal, Başkan Yardımcısı Behlül Kayasan, Komite Meclis Üyesi Çetin Serter ile Komite Üyeleri Davut Ür ve Eminhan Hepgüler de ev sahipliği yaptı.

Sektör temsilcilerinin yoğun katılım sağladığı toplantının kürsüden konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, meslek grubunun Sakarya’nın üretiminde önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çekerek; “SATSO camiası olarak bir seçim dönemini geride bıraktık. Yeni dönemimiz hepimize hayırlı olsun. Biz Sakarya’nın üretiminde önemli paya sahip, gelişiminin lokomotifi bir meslek grubuyuz, “üretimin Sakarya’daki merkeziyiz” diyebiliriz.

Bu doğrultuda sizlerin görüşleri, vizyoner bakış açıları, tenkitleri ve önerileri SATSO’nun, dolayısıyla Sakarya’nın geleceği, ihracatın gelişimi, üretimin artması anlamında büyük önem taşıyor. Sizin her fikriniz şehrimizin yönünü tayin edecek adımların temelini oluşturmaktadır. İş dünyamızın seçkin temsilcileri olarak bu sorumluluğu; mevcut ekonomik gidişatta olduğu gibi öncesinde de ciddi bir şekilde taşıdığınızı görüyoruz. Şehrimiz adına hepinize çok teşekkür ederim.

Biz de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüccar ve sanayicimizin önünü açmak, onların üretim, yönetim, ihracat ve inovasyon yetkinliklerini geliştirmek, aradıkları nitelikli istihdam profiline ulaşmalarını kolaylaştırmak üzere projeler, iş birlikleri ve sonuç odaklı çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın önemli bir parçası olan meslek grubu üyelerimizin bugün buradaki katkıları çok kıymetli. Gerek bireysel, gerek grup olarak hepinizin deneyimleri, önerileri, öngörüleri bizlere kılavuzluk edecek. 4 yıl boyunca bu hassasiyetle hep birlikte çalışacağımıza inanıyorum.” diyerek katılımları için tüm üyelere teşekkür etti.

Başkan Altuğ’un ardından SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı tarafından oda faaliyetleri, çalışma alanları, planlanan ve hayata geçirilecek projeler, komitelerin sektörel çalışmalarına katkı sunacak bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.

 

Genel Sekreter Kırıcı’nın gerçekleştirdiği sunumun ardından toplantının çalıştay aşamasına geçildi. 20’ye yakın masa 200’e yakın katılımcı üyenin her birine sektörel sorunlarını ve oda çalışmalarını yazabilecekleri ve çeşitli soruların cevaplandırıldığı formlar dağıtıldı.

Formların doldurulduğu sırada SATSO Başkanı Altuğ, Başkan Yardımcısı Cem Gün ve komite üyeleri tüm misafirler ile tek tek ilgilenerek istişarede bulundular.

Haber Tarihi : 11/6/2023
Haber Medya
Paylaş