Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Çevre ve Şehircilik Komisyonu, Depreme Hazırlık ve Sapanca Gölü Havzası konusunda toplantılar gerçekleştirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un da iştirak ettiği toplantılarda Çevre ve Şehircilik Komisyonu M. Tuncer Acan ve Komisyon Üyeleri ile SATSO Turizm Komisyonu Başkanı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi - Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile Fen İşleri Daire Başkanlığı Proje Geliştirme, İzleme ve Değerlendirme Şubesi, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, Çevre TİM Komutanlığı, Mahalle Afet Gönüllüleri Platformu, SASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Havza Koruma Şubesi, Deşarj Kontrol ve Ruhsat Şubesi, Çevre Yönetimi Şubesi, Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, SUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı, Sakarya Kasap Esnafları Odası temsilcileri hazır bulundu.

Deprem gündemiyle yapılan ilk toplantıda il genelinde acil toplanma merkezlerinde deprem anında kullanmaya uygun tuvalet ve duşların ivedilikle yapılması ve her mahalle için deprem sonrası senaryolarla ilgili acil toplanma alanlarını kapsayacak şekilde tatbikatlar yapılması konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Sapanca Gölü Havzası gündemiyle yapılan ikinci toplantıda ise Sapanca gölünün çevresinde yapılan tarımsal ve hayvansal faaliyetlerle ilgili neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.


Haber Tarihi : 15/6/2023
Haber Medya
Paylaş