Sayın Üyemiz,

Helal Akreditasyon Kurumundan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne iletilen yazıda, Helal temalı fuar, konferans, kongre vb. etkinlikler; İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler başta olmak üzere dünya genelindeki Müslümanlar arasında helal belgeli ürün ve hizmet ticaretinin geliştirilmesine, güvenilir ve sürdürülebilir bir helal belgelendirme sisteminin tesisine ve ülkelerin helal kalite altyapılarının iyileştirilmesine yönelik iş birliklerinin artırılması açısından önemli fırsatlar oluşturmakta olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ve gıda, kozmetik, finans, turizm gibi helal belgeli ticarete konu çeşitli sektörlerin temsilcilerini bir araya getiren Güney Afrika Helal Ticaret, Lojistik ve İmalat Fuarı'nın 09-11 Kasım 2023 tarihleri arasında Johannesburg'da düzenlenmesi planlanmakta olduğu belirtilmektedir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Haber Tarihi : 17/7/2023