Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Isıtma, Soğutma ve Mekanik Tesisat sektörü grubu temsilcisi 7. Meslek Komitesi, kış öncesi tüketicilere kombi bakımlarını yaptırmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Komitenin SATSO’da gerçekleştirdiği son olağan toplantısında konuşan 7. Meslek Komitesi Başkanı Salih Kılınçarslan, Sakarya’nın nüfusun yoğun olduğu merkez kesiminde Ekim ayının sonuna doğru sıcaklıkların kış seviyesine düşeceğini belirten, bakımların önemine vurgu yaparak; “Kış mevsimine yaklaştık ve havalar artık soğumaya başladı. Yaklaşık olarak Mayıs ayından bu yana kalorifer ısıtması için kullanılmayan kombilerimizin kışa hazırlıklı olması da büyük önem taşıyor.

Kombiler hassas ancak bir o kadar da güvenli, bir evin olmazsa olmazlarından biridir. Bu nedenle bakımsızlıktan herhangi bir arıza çıkarmaması, hane halkının soğuk kış günlerinde mağduriyet yaşamaması adına bakımlarının yapılması gerekmektedir. Özelikle ısınma problemi yaşanan yerlerde yapılmalı. Kombi bakımları, petek temizliği gibi işlemleri düzenli olarak yaptırmak yüzde 15 ila 20 oranında bir tasarruf olarak vatandaşlarımızın cebine yansımaktadır.

Bu bakımların düzenli yapılması kadar tecrübeli ve yetkili servisler tarafından yapılması da önem arz etmektedir. Kombi bakımı uzmanlık ve tecrübe gerektirir. Kullanılan kombi çeşitleri çok fazla olduğundan dolayı her birinin çalışma prensibi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle kombinin kış bakımı, mutlaka yetkili servislerin uzman teknisyen veya teknikerleri tarafından yapılmalıdır. Bunun için de tüketicinin kombisi hangi markaya aitse o markanın web sitesinden ya da SERBİS platformundan sertifikalı ve ruhsatlı, bakanlık tarafından onaylı yetkili servisleri bularak bunlardan hizmet almalıdır.” diye konuştu.

Haber Tarihi : 13/10/2023
Paylaş